Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Teatrul Naţional I.L.Caragiale Bucureşti

Teatru on-line pentru spectatorii americani

Din dorinţa de a veni şi în întâmpinarea iubitorilor de teatru de pe alte meridiane, Teatrul Naţional I.L.Caragiale a încheiat un parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York, răspunzând solicitării acestuia de a prezenta, în premieră pentru publicul din Statele Unite – alcătuit în primul rând din americani, dar şi din diaspora română – câteva din spectacolele de marcă din repertoriul TNB, în cadrul programului intitulat DIGITAL STAGE, derulat de ICRNY.

Înregistrări subtitrate în engleză ale acestor spectacole vor fi puse la dispoziţie on-line de către TNB, fiind difuzate la ora 8 p.m. (ora New York-ului), ora 3 a.m (ora Bucureştiului).

Prima transmisie din această serie are loc sâmbătă, 27 iunie 2020 şi oferă spectatorilor americani prilejul de a viziona în premieră, pe pagina de Facebook a ICRNY, în live streaming, spectacolul DOUĂ LOTURI („Lottery Tickets”), adaptarea după nuvela cu acelaşi titlu de I.L.Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija, spectacol din repertoriul curent al TNB, a cărui premieră a avut loc în 2012, în cadrul „Anului Caragiale”.

Spectacolul i-a adus regizorului Alexandru Dabija Premiul Cel mai bun regizor la Gala UNITER din 2013 şi alte două distincţii scenografului Helmut Sturmer: Premiul pentru cea mai bună scenografie la Gala UNITER şi Premiul pentru scenografie la Festivalul Comediei Româneşti. Spectacolul a participat la prima ediţie a Festivalului MITEM („Madach International Theatre Meeting”), organizat de Teatrul Naţional din Budapesta în 2014, în cadrul tradiţionalului Budapest Spring Festival, iar în 2017 la Festivalul Internaţional „EUROKONTEXT s.k.”, de la Bratislava, Slovacia, bucurându-se de o excelentă primire la ambele evenimente.

Aşteptăm cu interes ecouri după această premieră americană în spaţiul virtual, sperând ca acest parteneriat să deschidă calea altor iniţiative, menite să stimuleze, şi peste Ocean, interesul pentru cultura română şi o mai bună cunoaştere a acesteia, prin proiecte de calitate.

Următoarea premieră a seriei DIGITAL STAGE va fi spectacolul FURTUNA după William Shakespeare (regia Alexander Morfov), care urmează să fie difuzat de TNB pentru ICRNY în 5 iulie 2020.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi