Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Teatrul Naţional Iaşi

După cele două luni de intensă activitate online pe Scena 5 (6 proiecte realizate în izolare, în alternanţă cu numeroase spectacole din arhivă), Teatrul Naţional Iaşi revine în faţa publicului, de data aceasta în aer liber, cu premiera spectacolului Jocul dragostei şi al întâmplării, una dintre cele mai cunoscute, apreciate şi jucate piese ale dramaturgului francez Pierre de Marivaux. Spectacolul montat de regizorul Ovidiu Lazăr va avea loc sâmbătă, pe 27 iunie, de la ora 20:00, în parcul de la Teatru, un spaţiu amenajat cu sprijinul Primăriei Iaşi.

Ovidiu Lazăr a pornit acest îndrăzneţ şi inedit proiect alături de scenografa Alina Dincă-Puşcaşu şi actorii: Livia Iorga, Mălina Lazăr, Daniel Busuioc, Horia Veriveş, Dumitru Georgescu, Radu Homiceanu, Ioan Ursulescu.

Despre Jocul dragostei şi al întâmplării, un spectacol care aniversează în acest an 290 de ani de la premieră, regizorul Ovidiu Lazăr scrie în jurnalul virtual al spectacolului:

„Am construit o comedie, nu un vodevil. Mă interesează râsul transparent, organic, terapeutic, şi nu hlizeala de show televizionist.

L-am scos pe Marivaux din interiorul de salon în exteriorul unei miniaturale grădini de la Versailles. Fluxul întâmplărilor capătă astfel o dinamică aproape muzicală şi devine un balet mecanic încântător. Iar dragostea, în expansiunea ei năbădăioasă de plen-air, dezvoltă permanent faţete inedite, imprevizibile şi insolite de evoluţie. Ca un cristal rotit în lumină…”

Spectacolul respectă toate regulile impuse pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus, actorii jucând la distanţă unul faţă de celălalt; o provocare uriaşă pentru întreaga echipă artistică, aşa cum mărturiseşte Ovidiu Lazăr: „Am creat o linie de mişcare pandemică: actorii nu se apropie la mai mult de 1,5 metri unul de altul. Adaptare, imaginaţie, provocări…toate ne-au dus la o reformulare a teatralităţii. Am transformat un necaz într-o bucurie. Ca întotdeauna, Teatrul rămâne un panaceu al supravieţuirii…

La urma urmei, un spectacol ca o bijuterie pentru suflet. Gândurile bune îi dau strălucire, iar sentimentele îl aşează cu drag în memoria afectivă.

Un spectacol prin care descoperim că întâmplările ne aparţin exact în măsura în care le înţelegem, le trăim şi le facem să fie şi să rămână ale noastre. Ale fiecăruia dintre noi…”

Următoarele reprezentaţii vor avea loc pe 28, 29 şi 30 iunie. Biletele sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală şi online, pe teatrulnationaliasi.ro, entertix.ro, mytricket.ro.

Oana Daian

PR Teatrul Naţional Iaşi

Departament Marketing

www.teatrulnationaliasi.ro


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi