Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Universitatea Babeş Bolyai Cluj

UBB întăreşte competitivitatea proprie şi naţională în aria academică europeană

UBB intenţionează să creeze, cu ajutorul fondurilor europene, o reţea naţională şi europeană de colaborare în domeniul cercetării-dezvoltării-inovării, care să implice atât universităţi, cât şi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile. În acest sens, UBB a semnat, în luna aprilie 2020, un contract de finanţare în valoare de aproape 3 milioane de lei în cadrul Programului Operaţional Competitivitate, prin care înfiinţează un Centru Suport UBB pentru sprijinirea aplicaţiilor de cercetare-dezvoltare-inovare în competiţiile programului-cadru european. Centrul Suport UBB va include echipe competitive de specialişti în domeniul scrierii şi implementării de proiecte europene şi se va adresa atât UBB, cât şi altor actori naţionali/internaţionali interesaţi de aceste servicii.

„Înfiinţarea Centrului Suport UBB se doreşte a fi o acţiune instituţională inovatoare, care să ajute UBB şi alţi actori interesaţi în accesarea finanţărilor europene în domeniul cercetării-dezvoltării-inovării. Centrul Suport UBB s-a născut prin colaborarea strânsă între Oficiul de Fonduri Europene (prorectoratul responsabil cu finanţarea) şi Centrul de Management al Cercetării Ştiinţifice din UBB (prorectoratul responsabil cu cercetarea ştiinţifică). Nu poţi cere performanţă în competiţiile europene fără să asiguri suport de calitate şi pregătire avansată în acest sens, şi asta facem prin acest Centru. Nu este un Centru obişnuit, ci unul care va implica profesionişti cu expertiză internaţională şi care are o adresabilitate largă (în principal în UBB, dar şi local/regional/naţional/internaţional)”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Proiectul finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate va fi implementat pe parcursul a 39 de luni şi va facilita nu doar atragerea fondurilor europene şi creşterea capacităţii de implementare, ci şi interacţiunea între cercetătorii români şi cei străini, precum şi între cercetători şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi