Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Universitatea Politehnica Timişoara

Calendarul admiterii 2020 la Universitatea Politehnica Timişoara

Potrivit metodologiei şi calendarului admiterii 2020, la ciclul de licenţă, la Universitatea Politehnica Timişoara, înscrierile se fac în mod diferit, în funcţie de domeniul de studiu ales şi de tipul de concurs. Înscrierea la concursul de admitere pentru anul universitar 2020-2021 se realizează online, folosind aplicaţia dedicată Enroll (https://admitere.upt.ro/).

La concursul de admitere în Universitatea Politehnica Timişoara, se pot înscrie absolvenţi de liceu din România cu diplomă de bacalaureat sau cu o diplomă echivalentă cu aceasta. Concursul este deschis oricărui cetăţean al statelor membre ale Uniunii Europene, al statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi al Confederaţiei Elveţiene, precum şi cetăţenilor români care au obţinut diplomă de bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta într-o ţară din spaţiul mai-sus menţionat, în aceleaşi condiţii ca şi cele prevăzute de lege pentru cetăţenii români, inclusiv în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare. Pentru anul universitar 2020-2021 au fost alocate distinct 100 de locuri pentru candidaţii provenind de la licee din mediul rural.

Candidaţii de etnie rromă pot participa la concurs pe locuri fără taxă, separate din totalul locurilor fără taxă pe universitate.

Pentru facultăţile (domeniile) la care admiterea se face prin concurs cu probe de verificare a cunoştinţelor (Facultatea de Arhitectură şi Urbanism, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale), înscrierile se fac în perioada 6 – 16 iulie 2020. În cazul în care candidaţii optează pentru admiterea pe bază de portofoliu, rezultatele evaluării portofoliului se vor afişa în data de 17 iulie 2020, ora 10:00. Cei care se care se califică în această etapă vor merge mai departe, la proba de interviu. Cei care nu se califică, dar provin de la specializările matematică-informatică sau ştiinţele naturii, vor intra în concurs cu nota de la bacalaureat la matematică, informatică sau fizică (cea care îl avantajează mai mult pe candidat) sau se pot înscrie la facultăţile care organizează concurs de dosare. Concursul de admitere va avea loc în zilele de 18 şi 19 iulie 2020, iar rezultatele concursului se vor afişa în 20 iulie 2020, ora 10.

După trei runde de confirmări succesive (în 20-22 iulie, 23-24 iulie şi 25 iulie 2020), rezultatele finale se vor afişa în 25 iulie, ora 16:00.

Pentru facultăţile (domeniile) la care admiterea se face prin concurs de dosare, înscrierea candidaţilor se face în perioada 6-18 iulie 2020, ora 13:00, concursul de dosare va avea loc în 18 iulie 2020, iar rezultatele se vor afişa în 20 iulie, ora 10:00. Şi în acest caz, urmează trei runde de confirmări succesive (în 20-22 iulie, 23-24 iulie şi 25 iulie 2020), rezultatele finale urmând să fie afişate în 25 iulie 2020, ora 16:00.

Pentru forma de învăţământ la distanţă (ID) şi învăţământ frecvenţă redusă (IFR), înscrierea candidaţilor a început deja şi continuă până în 18 iulie 2020, concursul de dosare va avea loc în 18 iulie 2020, iar rezultatele se vor afişa în 20 iulie 2020, ora 10:00. Cele trei runde de confirmări succesive vor avea loc în aceleaşi condiţii şi la aceleaşi date ca şi în cazurile precedente, rezultatele finale urmând să fie afişate în 25 iulie 2020, ora 16:00.

Confirmarea locului ocupat de un candidat, în cazul locurilor bugetate, se realizează prin depunerea diplomei de bacalaureat sau a adeverinţei substitut de diplomă în original.

Lucian Ronkov

Departament Comunicare şi Imagine

Email: [email protected]


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi