Controversa camerelor de supraveghere in blocuri: „Ochii” care te ajuta sa prinzi hotii, dar se pot intoarce impotriva ta

thumbs

De mai bine de un an de zile, Ligia Noferi este „ochiul” proprietarilor de apartamente din opt blocuri din centrul Craiovei. Este presedintele asociatiei si a decis sa monteze camere de supraveghere peste tot. Spune ca in zona sunt multi drogati si au loc chiar batai. Iar politia se foloseste de aceste imagini in anchete.

Veronica locuieste la bloc, dar nu vede utilitatea camerelor de supraveghere. Un argument este si faptul ca in blocul vecin un hot a fost filmat, dar tot neprins a ramas. In plus, vecinii sunt oricum „cu ochii pe tine”. Iar avocatii ii dau dreptate:camerele de supraveghere nu trebuie sa incalce intimitatea celor filmati.In plus, toata lumea trebuie avertizata ca este filmata si trebuie informata in ce scop sunt folosite imaginile, considerate cu caracter personal. Daca nu respecta aceste reguli impuse de legislatie, cei care monteaza camere pot fi amendati.

„Si ce vedeti? Daca are camera, el tot intra. Care e…tampit, fura”, spune locatara Veronica Dumitru, aratand cu mana spre mai multe imagini cu un posibil hot.

„Sigur ca aceste imagini pot fi folositoare. Pot constitui probe in cadrul dosarului penal, in cadrul procesului penal. Persoana respective ar putea fi identificata, de exemplu, chiar si dupa obiectele vestimentare”, sustine, insa, Cosmin Gradinaru, purtator de cuvant IPJ Dolj .

„Holul este un spatiu public, dar, cum spuneam, de la caz la caz se va stabili in ce masura ar fi necesara o camera care sa supravegheze doar intrarea in bloc si plus de aceasta sa mai fie necesare si alte camere”, explica avocatul Bogdan Tene.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.