Critic National
, COVID-19 in Romania: 460 de infectari in 24 de ore. Medicul Simin Florescu: „Ingrijorator este faptul ca acum pacientii sunt din comunitate, sunt activi”, Critic National, Critic National

COVID-19 in Romania: 460 de infectari in 24 de ore. Medicul Simin Florescu: „Ingrijorator este faptul ca acum pacientii sunt din comunitate, sunt activi”

In ultimele 24 de ore, 460 de romani s-au infectat cu SARS COV 2. Este o crestere semnificativa fata de ziua de miercuri cind au fost 321 de cazuri noi.

Medicul Adrian Marinescu anunta ca acest lucru se intampla, pe de o parte, pentru ca sunt testati mai multi oameni, iar pe de alta, pentru ca nu au mai fost respectate cu strictete masurile de distantare.

In ultimele 24 de ore s-au efectuat 12.555 de teste iar indicele de pozitivitate este de 3.66%. Medicul Marinescu spune ca acest indice ar trebui sa fie sub 2%, asa cum se intampla inainte de masurile de relaxare.

Este important de stiut ca cei mai multi dintre pacientii internati vin acum din comunitate, din categoria oamenilor activi, care lucreaza, si nu din spitale sau azile. O spune medicul primar in boli infectioase Simin Florescu, de la Spitalul Victor Babes din Capitala. Expertul sustine ca scaderea numarului imbolnavirilor tine de fiecare dintre noi, prin respectarea regulilor de igiena si distantare.

In judetul Arges, de exemplu, s-a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de cazuri, 76 in ultimele 24 de ore. Cazurile noi nu vin din spitale sau azile, ci din comunitate, din toate localitatile din judet, spune prefectul de Arges.

„Avem o capacitate de testare foarte buna. Avem doua laboratoare functionale si il pregatim pe al treilea in perioada imediat urmatoare, in aceste laboratoare facem in medie 300, 300 de teste pe zi”, sustine prefectul de Arges, Emanuel Soare.

„Pur si simplu avem foarte multe localitati cu cate un caz, doua, trei cazuri , in acest context ar trebui sa intelegem aceasta crestere”, a mai spus Soare.

„Cresterea se pare ca este reala, dincolo de orice fel de argumente statistice si calcule, pentru noi medicii este evident ca exista un numar mai mare de cazuri. In afara de numarul de cazuri in sine, la fel de ingrijorator este faptul ca pacientii acum sunt cei din comunitate, nu mai sunt varstnicii din azile, sau focare din spital, sau calatori din zone rosii, avem de-a face acum cu pacienti de varsta medie sau chiar tineri care provin din comunitate, care sunt activi, lucreaza, circula”, explica medicul primar boli infectioase la Spitalul Victor Babes din Capitala, Simine Florescu. „In ultimele zile si in ultimele saptamani cu siguranta ca testam mai mult fata de ce se intampla in timpul pandemiei, de exemplu astazi (joi n.red.). Este important sa vedem indicele de pozitivitate, este in jur de 3, 68, sigur, un indice de peste 3% este unul de luat in calcul, si imi arata ca situatia nu e inca echilibrata (…) Vorbim despre trei etape de relaxare si era aproape imposibil sa nu se vada efectele. Depinde doar de noi ca situatia sa devina mai buna”, adauga medicul infectionist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Bals din Capitala.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi