Critic National
critic national stiri 24/7

Cursurile online, singura salvare a sălilor de sport din Franța. Șase milioane de francezi sunt înscriși în astfel de săli. Toate sunt închise din cauza crizei

Criza sanitară din Franţa a provocat pierderi economice fără precedent în multe domenii. Una dintre cele mai afectate afaceri este cea a cluburilor de sport şi a sălilor de gimnastică. Sunt închise de la mijlocul lunii martie, nu au încasări, iar cifra lor de afaceri e prăbuşită.

Criza sanitară din Franţa a provocat pierderi economice fără precedent în multe domenii. Una dintre cele mai afectate afaceri este cea a cluburilor de sport şi a sălilor de gimnastică. Sunt închise de la mijlocul lunii martie, nu au încasări, iar cifra lor de afaceri e prăbuşită.

Constrânşi de criză şi pentru a-şi păstra activitatea, managerii au apelat la reţelele de socializare pentru a da cursuri online. Un reportaj în exclusivitate al corespondentului TVR în Franţa, Mihaela Antoche.

Franța are peste 4.300 de săli de sport și cluburi de gimnastică. Șase milioane de francezi sunt înscriși în astfel de săli. Toate sunt închise din cauza crizei. Ann are o sală de sport la Fouesnant, în Bretania, în vestul Franței. În timp, și-a format o clientelă fidelă, care acum suferă din cauza restricțiilor, a izolării și a lipsei de mișcare într-un cadru organizat. “De la începutul crizei, sala este închisă. Anunţurile guvernului francez nu ne precizează data redeschiderii iar perioada economică este foarte dificilă pentru mine. Pierd 100% din cifra de afaceri”, mărturisește Ann Orys, managerul unei săli de sport.Francezii recunosc, sunt mai sedentari, iar mai bine de 40% dintre ei fac mai puțin sport decât înainte. Din ce în ce mai mulți au apelat la internet și la facilitățile rețelelor de socializare pentru a continua activitatea sportivă. O ofertă îmbrățișată imediat de Ann: “Am decis să predau cursuri pe Facebook live. Este drăguţ şi văd că, la ele acasă, clientele mele dar şi alte persoane pot practica activităţile lor favorite”.

În prima fază post-izolare, sălile de sport rămân închise, iar managerii se adaptează cum pot mai bine pentru această etapă. “Practicarea sporturilor în cluburi se va putea face cu cel mult 10 persoane, în exterior, începând cu 11 Mai” Roxana Mărăcineanu, ministrul Sporturilor din Franța. Până când va găsi o variantă de a face cursuri în exterior, Ann își pregătește sala pentru redeschidere. Transmite un gând bun și optimist României: “Salutările mele României şi prietenilor mei de la Agigea! Sănătate! Faceţi sport!”.

sursa: http://stiri.tvr.ro/


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Articole recente

Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi