Critic National
critic national stiri 24/7

Declaraţie de presă – Deputat PNL Dumitru Oprea

Şcoala se adaptează indiferent de obstacole!

Succesul aparţine doar celor care transformă o situaţie grea într-o oportunitate ce-i ajută să meargă mai repede pe calea cea bună! Nimeni nu şi-a dorit ca lumea să se oprească din cauza unui virus. Toţi privim cu îngrijorare la faptul că zilnic creşte numărul persoanelor infectate şi primim cu tristeţe veştile despre cei care pierd lupta cu coronavirusul. Dar, această situaţie tragică ne-a dat o lecţie: putem face mai mult decât credeam că suntem capabili.

Educaţia din România, un domeniu supus presiunilor de tot felul, a reuşit să facă faţă cu brio – nu mă feresc de cuvintele mari – mai multor examene importante.

După ce şcolile s-au închis, din cauza pandemiei, elevii şi cadrele didactice s-au adaptat şi au continuat cursurile online.

Un mediu văzut până acum cu destulă reticenţă a devenit calea prin care s-a continuat educaţia, prin care s-a ţinut legătura dintre dascăli şi elevi sau studenţi. Examenele de admitere sau de final de ciclu şcolar, fie că vorbim de licenţe, disertaţii sau pentru obţinerea titlului de doctor, se desfăşoară online.

Şcoala se mută în mediul virtual.

Primesc mărturii de la tot mai multe persoane că le lipseşte contactul direct cu cadrul didactic, cu profesorul, cu dascălul. Omul de la catedră nu poate fi înlocuit cu omul de la laptop.

Dar şcoala merge înainte, indiferent de obstacole, şi sper că aceasta este o lecţie importantă pe care am primit-o, indiferent că suntem miniştri, parlamentari, inspectori, directori de şcoală sau cadre didactice: educaţia e prioritară în orice condiţii, educaţia e calea spre salvare.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni arată că am înţeles, în sfârşit, acest adevăr simplu şi sunt convins că va fi mai bine de acum încolo.

2020 este anul în care educaţie face un pas important înainte. Nici nu e altă cale!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iaşi


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi