Desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, respinsa de Camera Deputatilor

thumbs

Raportul Comisiei juridice, de respingere, a fost votat cu 167 de voturi „pentru”, 97 „impotriva” si 25 de abtineri.

„In ciuda votului am impresia ca zilele acestei Sectii sunt numarate. Nu va mai dura mult pana va fi desfiintata si vom intra in normalitate. Nu are cum sa mai functioneze mult o astfel de sectie gandita de Liviu Dragnea pentru a controla Justitia”, a declarat deputatul USR Ion Stelian.

„Este regretabil ca in ciuda declaratiilor de sustinere a statului de drept, pentru aplicarea legii. Credeam ca aceste declaratii se vor transforma in fapte. E evident ca m-am inselat si asistam la o noua /marti neagra/. Aceasta sectie speciala nu face altceva decat sa impiedice infaptuirea Justitiei”, a declarat deputatul neafiliat Ana Birchall, fost ministru al Justitiei.

„Statul de drept inseamna o Justitie fara presiunea procurorilor. Am spus de la inceput – desfiintarea Sectiei ar fi insemnat intoarcea la DNA si atunci a fost o dezbatere transparenta. Reamintesc celor care uita sau celor care erau preocupati si zburau spe alte tari ca ni s-a cerut sa infiintam o astfel de sectie, astfel incat judecatorii atunci cand au o solutie sa nu fie sub presiunea procurorului care ii spune ca daca nu da o solutie asa cum ii cere el va avea de suferit. Judecatorii trebuie sa dea solutii in raport cu legislatia si cu propria constiinta. Sectia asta este foarte buna”, a spus si Florin Iordache.

Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost infiintata in 2018 si are competenta exclusiva pentru efectuarea urmaririi penale in privinta tuturor infractiunilor savarsite de judecatori si procurori, inclusiv atunci cand, alaturi de acestia, sunt cercetate si alte persoane.

Camera Deputatilor a fost prima camera sesizata, Senatul fiind for decizional.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.