Critic National
, Directorul OMS, despre vaccinul anti-COVID-19: „Sa speram ca va exista unul peste un an”, Critic National, Critic National

Directorul OMS, despre vaccinul anti-COVID-19: „Sa speram ca va exista unul peste un an”

La virusuri noi, vaccinuri noi. Din pacate, gasirea unui vaccin impotriva noului coronavirus va dura. O spune chiar directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Reuters .

Intr-o video-conferinta, Ghebreyesus a precizat deputatilor din Comisia pentru Sanatate a Parlamentului European, faptul ca daca un astfel de vaccin va deveni realitate, atunci acesta va trebui sa devina un bun public, disponibil pentru toti oamenii.
„E foarte greu sa spunem cu siguranta ca vom avea un vaccin. Nu am avut niciodata un vaccin impotriva vreunui coronavirus. Asadar, acesta ar fi, atunci cand va fi descoperit si speram ca va fi descoperit, primul vaccin de acest tip”, a declarat directorul OMS.
Ghebreyesus a anuntat ca OMS are in vedere peste 100 de vaccinuri-candidate, dintre care unul se afla intr-un stadiu avansat de dezvoltare.
„Sa speram ca va exista un vaccin, estimarile spun ca am putea avea un vaccin peste un an. Daca procedurile sunt accelerate, ar putea dura ceva mai putin decat un an, insa doar cu cateva luni. Asa spun oamenii de stiinta”, a adaugat specialistul.

Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi