Critic National
, DOLIU în cinematografia sud-americană! Linda Cristal, o STEA a filmului din anii ’60, s-a stins la 89 de ani, Critic National, Critic National

DOLIU în cinematografia sud-americană! Linda Cristal, o STEA a filmului din anii ’60, s-a stins la 89 de ani

Actriţa de origine argentiniană Linda Cristal, star al anilor 1960, a murit la Beverly Hills, California la vârsta de 89 de ani. Ea a interpretat roluri memorabile în filme precum: „Comanche”, „Alamo”, „The High Chaparral”, „Mister Majestyk”. Decesul a fost confirmat de fiul ei Jordan Wexler, care a precizat că actriţa a murit în somn, potrivit Le Figaro, citat de Kanal D.

Linda Cristal a jucat în 20 de filme în Mexic până să ajungă la Hollywood pentru primul rol în engleză, în filmul „Comanche” (1956), de George Sherman, unde interpreta fata răpită a unui aristocrat spaniol din Mexic.

Născută Marta Victoria Moya la 23 februarie 1931 în Buenos Aires, Linda Cristal şi-a petrecut tinereţea în Argentina. Tatăl său Antonio Moya Bourges a fost un imigrant francez, un om de presă care a publicat în reviste. Mama sa, Rosario Pego, era italiancă. În multe interviuri, Linda Cristal a declarat că tatăl ei a intrat într-un conflict cu o bandă criminală şi a fost nevoit să fugă cu familia la Montevideo, în Uruguay. Când avea 13 ani, cei doi părinţi au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon în maşina lor.

Aceasta a vut trei căsnicii ratate. La vârsta de 16 ani, în 1950, s-a căsătorit cu actorul argentinian Tito Gómez. Căsătoria a fost anulată după doar câteva săptămâni. Ulterior, s-a căsătorit cu Robert W. Champion (1958–1959) și apoi cu Yale Wexler ( 1960–1966).

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi