Critic National
, Focar de COVID-19 la un centru medico-social din Dolj, Critic National, Critic National

Focar de COVID-19 la un centru medico-social din Dolj

Daca ai rude internate la Centrul Medico-Social din comuna Amarastii de Jos, din Dolj, sa stii ca acolo este focar de COVID-19. Cinci angajati ai institutiei sunt diagnosticati cu infectie cu SARS-COV2. Toti sunt acum internati in Spitalul de Boli Infectioase Craiova.

Loredana Diaconu, directorul Centrului Medico- Social Amarastii de Jos, spune ca angajatii bolnavi au fost testati inainte de a intra la serviciu. Doar doi dintre ei au interactionat cu persoanele in varsta din centru, dar au purtat echipamente de protectie.

In Dolj, numarul persoanelor confirmate cu COVID-19 a ajuns la 276, insa 242 de persoane au fost declarate vindecate si externate din spital.

Pana acum, potrivit reprezentantilor Prefecturii Dolj, 10.802 au fost testate pentru COVID-19. In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate cinci cazuri noi de imbolnavire.

„Tot personalul centrului a fost testat, 24 de persoane. Cinci angajati au iesit pozitivi. Au fost testati si cei 27 de beneficiari, iar pentru ei asteptam rezultatele testelor. In momentul de fata, cinci angajati sunt izolati acolo impreuna cu beneficiarii.”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Centrului Medico-Social Amarastii de Jos, Loredana Diaconu.

” La Amarastii de Jos, unitatea a intrat in carantina. Nu mai intra, nu mai iese nimeni. Este supravegheata starea de sanatate a izolatilor, iar cei cinci angajati, internati in spital, sunt asimptomatici. Testele se fac o data la 14 zile, pentru ca asta e perioada de incubatie a virusului. „, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, Stefan Popescu.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi