Critic National
, Guvernul american, gafa de proportii: Peste un milion de oameni morti din cauza COVID-19 au primit stimulente financiare de la stat, Critic National, Critic National

Guvernul american, gafa de proportii: Peste un milion de oameni morti din cauza COVID-19 au primit stimulente financiare de la stat

Gafa de proportii facute de institutiile fiscale americane: acestea au trimis cecuri compensatorii catre un milion de persoane decedate de COVID-19, conform nbcnews.com .
Cel putin asta spune Biroul pentru Responsabilitate Guvernamentala, o agentie apolitica si independenta, care a realizat un raport pentru Congresul american.
Raportul arata clar Agentia de Administrare Fiscala a Statelor Unite si Trezoreria statului au trimis cecuri pe numele pacientilor decedati. Pentru familiile acestora, vestea a fost una buna, dar scurta. Agentia de Administrare Fiscala a Statelor Unite precizeaza clar in regulamentul din luna mai ca persoanele decedate nu se califica pentru stimulente iar acestea ar trebuie returnate agentiei.
Congresul american a aprobat, in martie 2020, oferirea unui pachet de plati stimulente in valoarea de doua trilioane de dolari – Actul CARES – pentru a ameliora repercusiunile economice ale epidemiei de COVID-19 in randul muncitorilor si oamenilor de afaceri din Statele Unite. Astfel, americanii eligibili au primit cecuri pentru a intra in posesia stimulentelor financiare. Platile au fost bazate pe returnarile de impozit pe venit din 2018 si 2019 sau doar prin completarea unei cerere de returnare a impozitului. Persoanele care aveau un profit de 75.000 de dolari anual au primit cecuri in valoare de 1.200 dolari, spre exemplu. Valoarea platilor scadea pentru cei care aveau un venit mai mare de 75.000 dolari anual.
Rudele celor decedati trebuie sa dea banii inapoi
Raportul agentiei precizeaza faptul ca reprezentatii Trezoreriei au spus ca, pentru a livra cat mai rapid cu putinta platile mentionate in Actul CARES, atat Trezoreria, cat si Agentia de Administrare Fiscala a Statelor Unite au trimis primele trei calupuri de plati folosind politicile si procedurile operationale vechi, care nu includeau datele Administratiei de Securitate Sociala privind rapoartele de deces. Astfel, cecurile au fost trimite automat si la adresele celor decedati din cauza noului coronavirus. Acestea trebuie acum sa returneze banii primiti.
Momentan, Agentia fiscala spune nu are inca un mecanism pentru a „cerne” beneficiarii non-elibigili, care includ si rudele a circa 1,1 milioane de oameni morti, care au primit deja plati compensatorii pe 30 aprilie 2020.
Agentia care a descoperit neregulile spune ca autoritatea fiscala ar trebui sa ia in calcul optiuni rentabile, pentru a anunta beneficiarii non-eligibili despre modalitatea de a returna banii primiti.
Congresul american a aprobat, in martie 2020, oferirea unui pachet de plati stimulente in valoarea de doua trilioane de dolari – Actul CARES – pentru a ameliora repercusiunile economice ale epidemiei de COVID-19 in randul muncitorilor si oamenilor de afaceri din Statele Unite.
Americanii eligibil au primit cecuri pentru a intra in posesia stimulentelor financiare. Platile au fost bazate pe returnarile de impozit pe venit din 2018 si 2019 sau doar prin completarea unei cerere de returnare a impozitului. Persoanele care aveau un profit de 75.000 de dolari anual au primit cecuri in valoare de 1.200 dolari.
Valoarea platilor scadea pentru cei care aveau un venit mai mare de 75.000 dolari anual.
Raportul agentiei precizeaza faptul ca reprezentatii Trezoreriei au spus ca, pentru a livra cat mai rapid cu putinta platile mentionate in Actul CARES, atat Trezoreria, cat si
Agentia de Administrare Fiscala a Statelor Unite au trimis primele trei calupuri de plati folosind politicile si procedurile operationale vechi, care nu includeau datele Administratiei de Securitate Sociala privind rapoartele de deces.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi