thumbs

Guvernul va ataca la CCR dublarea alocatiilor copiilor

Premierul Ludovic Orban a anuntat, luni, ca Guvernul va ataca la CCR proiectul de lege care respinge amanarea dublarii alocatiilor copiilor.

“Decizia pe care am luat-o a fost sa atacam la Curtea Constitutionala, pentru ca este un proiect in care nu sunt prevazute sursele de finantare, cum sunt multe proiecte care au fost adoptate fara un punct de vedere al Guvernului si fara o incercare de colaborare si deja am castigat la CCR cateva sesizari pentru ca ele (legile n.r.) nu au prevazut sursa de finantare si nu au posibilitatea efectiva de punere in practica”, a declarat Ludovic Orban.

El a precizat ca Guvernul va ataca la CCR acest proiect de lege.

“In baza raportului semestrial privind starea economiei, vom stabili cu cat vom putea stabili cu cat cresc alocatiile. Ne dorim cresterea. Vom stabili un grafic de crestere progresiva, astfel incat, sa reusim cresterea cum a fost votata in Parlament, dar nu din primul moment”, a mai spus Orban.

La inceputul lunii iunie Camera Deputatilor a respins ordonanta de urgenta a Guvernului care amana pana la 1 august dublarea alocatiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luata cu 209 voturi “pentru”, trei “impotriva si 98 de abtineri.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocatiei de stat pentru copii, suma care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top