Critic National
, Imbulzeala la slujba de Sanziene, la Manastirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava, nu demult principalul focar COVID-19 din Romania, Critic National, Critic National

Imbulzeala la slujba de Sanziene, la Manastirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava, nu demult principalul focar COVID-19 din Romania

Numerosi credinciosi care au ajuns la Manastirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava la hramul manastirii au uitat de regulile de distantare fizica, potrivit presei locale.

Astfel, in ciuda masurilor luate de autoritati pentru a se evita aglomerarea, credinciosii s-au imbulzit sa prinda pachete cu mancare oferite prin initiative private la iesirea din manastire. Pentru a evita astfel de situatii, insusi primarul Sucevei, Ion Lungu, a renuntat in acest an la impartirea de portii de sarmale si apa ca pana acum, scrie newsbucovina.ro .

Pana la crearea imbulzelii, imaginile arata cum numerosi pelerini care asistau de pe margine la slujba si apoi la procesiunea auto cu sfintele moastele ale Sf. Ioan cel Nou de la Suceava purtau totusi masti de protectie la gura.

Pentru prima data, in acest an s-a renuntat la procesiunea facuta pe jos, cu moastele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, care era insotita de obicei de zeci de mii de credinciosi pe strazile Sucevei, iar moastele sfantului au fost purtate intr-un convoi auto, iar credinciosii au avut voie sa le astepte pe marginea drumului, fara sa formeze aglomerari.

Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a indemnat credinciosii sa poarte masca, sa utilizeze dozatoarele cu dezinfectant amplasate in mai multe locuri din curtea interioara a manastirii si sa pastreze distanta fizica.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi