Critic National
, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta: Inundatii in 36 de localitati din 18 judete in noaptea de joi spre vineri, Critic National, Critic National

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta: Inundatii in 36 de localitati din 18 judete in noaptea de joi spre vineri

POtrivit IGSU, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 43 de case, 208 de curti si 78 beciuri si subsoluri.

Cele mai afectate judete de aversele torentiale sunt Arges, Botosani si Hunedoara.

Echipajele ISU Botosani au patrulat toata noaptea si au monitorizat situatia, fiind pregatiti sa intervina in orice moment.

Patru persoane, doi adulti si doi copii, au fost evacuate din localitatea Hartiesti, judetul Arges, din cauza unei viituri formate pe raul Mazgana, care a inundat zeci de gospodarii. O caruta in care se aflau doua persoane a fost surprinsa de apa. Cele 2 persoane au reusit sa se salveze, iar animalul a fost scos din apa de pompieri.

O situatie deosebita se inregistreaza in judetul Botosani, in zona inundabila a raului Prut. In localitatile Baranca, Rediu si Radauti Prut, ca urmare a riscului ridicat de viitura, s-a actionat cu pompieri si reprezentanti ai Sistemului de Gospodarire a Apelor si ai autoritatilor locale pentru consolidarea accesului in locuinte cu aproximativ 20.000 de saci cu nisip si 500 metri liniari de panouri mobile.

De asemenea, in Botosani sunt evacuate 160 persoane, din care 81 in localitatea Baranca si 79 persoane din localitatile Radauti Prut si Rediu.

Peste 120 de locuinte, curti si beciuri au fost inundate in 8 localitati din judetul Hunedoara.

„Avand in vedere ca, in unele zone, apele s-au retras si nu mai exista pericol de inundatii, 75 de persoane evacuate in zilele anterioare din localitatile Aiud/AB – 40 persoane, Rodna/BN – 26 persoane, Fenes si Teregova/CS – 3 persoane, Valea Viseului/MM – 2 persoane si Hartiesti/AG – 4 persoane au revenit la domiciliu”, au anuntat reprezentantii IGSU.

In ultimele ore au fost emise 8 mesaje prin sistemul Ro-Alert in sase judete: Bistrita-Nasaud, Botosani, Neamt, Iasi, Salaj si Suceava.

Traficul rutier este blocat, vineri dimineata, pe doua drumuri judetene (DJ 668 si DJ 668A/HD), restrictionat pe alte trei drumuri judetene (DJ 106E/AB, DJ 137A/BV si DJ 153/MS) si a fost temporar afectat pe un drum judetean (DN10/CV).

Pompierii intervin vineri dimineata in judetele Arad si Hunedoara pentru evacuarea apei din curti si pentru refacerea terasamentelor cailor rutiere/feroviare afectate de viituri.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi