LIVE Nelu Tataru, vizat de motiunea simpla „Sanatatea romanilor nu este firma de pompe funebre”. Ministrul raspunde in Parlament

LIVE din plenul Camerei Deputatilor

Motiunea intitulata „Sanatatea romanilor nu este firma de pompe funebre” a fost semnata de 93 de deputati ai PSD.

Votul este programat miercuri.

„Sanatatea romanilor este, sau ar trebuie sa fie, pe primul loc in lista de prioritati a oricarui guvern, al oricarui administrator pus sa gestioneze un sistem de care depinde viata si bunastarea noastra, a tuturor. Din pacate, actualul Guvern a insemnat o lista interminabila de esecuri, minciuni si inactivitate in domenii cheie. (…) Dupa ce fostul ministru al sanatatii a vrut sa <privatizeze> sanatatea, actualul ministrul PNL al sanatatii se ocupa de <tunuri>, <vanzari de masca fara bon>, numiri controversate ale unor oameni in Consiliile de Administratie de la Unifarm sau Antibiotice Iasi, care sa se ocupe doar de alte <tunuri>, gen livrarea de Etichete pentru medicamente sau masti la suprapret. PNL minte! Ministrul Sanatatii minte”, afirma social-democratii in motiune.

PSD sustine ca Nelu Tataru „minte personalul medical care nu a avut materialele de protectie, minte personalul medical care asteapta stimulentele, minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare si a sporurilor”.

„Minte populatia Romaniei! Minte populatia Bucurestiului! Minte ca se testeaza populatia. Guvernul LuCoVid si Ministerul Sanatatii blocheaza testarea prin sondaj demarata de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care ar fi aratat care este realitatea despre aceasta pandemie”, se mai arata in textul motiunii.

Social-democratii fac referire si la faptul ca pacientii cu boli cronice nu au acces in spitale.

Am inceput anul 2020 coplesiti de amenintarea unui nou virus si il vom incheia cel mai probabil sufocati de cancer”, se arata in textul motiunii.

PSD acuza ministrul Sanatatii ca, in plina pandemie, a modificat statutul CNAS „pentru a schimba oameni”m dar si ca a numit manageri de spital „administratori de firme de pompe funebre si chelneri care au „scoala vietii”, numai buni de a asigura „tunurile” PNL.

„Domnule ministru, timpul vorbelor, al ipocriziei si al minciunilor PNL a trecut! Din pacate dumneavoastra ne-ati oferit doar vorbe, nu si fapte! Este timpul sa punem punct acestei situatii, PNL in Sanatate nu este o solutie! Inactiunea dumneavoastra, vorbele mari si atat, sunt de fapt crime de care dumneavoastra va faceti moral responsabil! (…) Va rog, domnule ministru sa raspundeti Parlamentului si romanilor daca este adevarat ca persoanele numite de dumneavoastra in Consiliile de Administratie de la Antibiotice Iasi, Unifarm, DSP, sunt membrii familiei largite? Va rog, domnule ministru, sa raspundeti Parlamentului si romanilor de ce nu ati testat populatia? Va rog, domnule ministru, sa raspundeti Parlamentului si romanilor cand va dati demisia de onoare? (…) E timpul sa plecaiti, dle ministru! Sa va asumai esecul major al dvs, pana nu e prea tarziu”, au mai transmis social-democratii.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.