Critic National
Ludovic Orban: Pensiile vor crește, dar procentul cu care vor creşte depinde de starea economiei, Critic National

Ludovic Orban: Pensiile vor crește, dar procentul cu care vor creşte depinde de starea economiei

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă seara, la un post de televiziune, că pensiile vor creşte, dar procentul cu care vor fi majorate va depinde de starea economiei.
 

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă seara, la un post de televiziune, că pensiile vor creşte, dar procentul cu care vor fi majorate va depinde de starea economiei.

 

„Pensiile vor creşte. Cu cât vor creşte pensiile, depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de a putea plăti pensiile nu numai anul ăsta, şi anul viitor, şi anul care urmează şi pe o perioadă de timp. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală şi noi vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi pensia pe care o merită”, a declarat premierul, într-un interviu, citat de Agerpres.

Șeful executivului a mai spus că, în conformitate cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, va trebui prezentat după primul semestru al anului un raport privind situaţia economică şi bugetară.

„De asemenea, vom face prognozele de evoluţie a economiei româneşti. De asemenea, vom vedea şi prognozele Comisiei Europene, prognozele care sunt făcute de instituţii internaţionale şi, la baza deciziei pe care o vom lua, va sta realitatea economică şi capacitatea efectivă de a susţine plata pensiilor. Pensiile vor creşte, dar vor creşte cu atât cu cât va permite economia. Cu cât economia va merge mai bine, cu atât pensiile vor putea creşte cu un procent mai mare”, a precizat Orban.

Prim ministrul a amintit că economia României a suferit de pe urma epidemiei de COVID-19. „Avem o scădere economică semnificativă, ce ne dorim este ca recuperarea să fie cât mai rapidă”, a mai adăugat premierul Ludovic Orban.

sursa: http://stiri.tvr.ro/


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi