Critic National
, Mai multe cartiere ale Lisabonei reintra in carantina dupa ce virusul persista in zona, Critic National, Critic National

Mai multe cartiere ale Lisabonei reintra in carantina dupa ce virusul persista in zona

Portugalia va readuce restrictii pentru mai multe zone din Lisabona, a declarat joi premierul Antonio Costa.

Restrictiile se vor aplica in 19 cartiere din zona metropolitana a Lisabonei, acolo unde autoritatile locale se confrunta cu o crestere a infectiilor cu Covid-19. Desi periferia capitalei va fi blocata, restrictiile nu se vor aplica si pentru zona centrala a orasului.

Restrictiile din aceste cartiere presupun ca locuitorii vor putea iesi din case doar pentru a merge la lucru, la cumparaturi sau pentru a-si procura medicamente.

Premierul spune, insa, ca „Nu este vorba despre o revenire la situatia de la inceput”. El a explicat ca aceste masuri urmaresc sa controleze focarele locale.

De asemenea, Costa a anuntat ca restul tarii va continua sa ridice restrictiile impuse in contextul pandemiei si ca incepand cu 1 iulie se va trece de la „starea de calamitate” la „starea de alerta”.

In ultimele zile, numarul cazurilor de infectie cu Covid-119 a ajuns la peste 300 zilnic, dupa ce scazusera la 1oo. In total, tara cu 10 milioane de locuitori a avut peste 40.000 de cazuri de infectare cu coronavirus si 1.500 de decese.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi