Critic National
, Marcel Ciolacu susține impozitarea MARILOR AVERI: ”Trebuie să avem curajul de a pune în discuție impozitarea averilor mari și foarte mari”, Critic National, Critic National

Marcel Ciolacu susține impozitarea MARILOR AVERI: ”Trebuie să avem curajul de a pune în discuție impozitarea averilor mari și foarte mari”

Președintele interimar al PSD a anunșat, marți, că PSD susține impozitarea marilor averi. El a spus că, din perspectiva social-democraților, sarcina trebuie redusă la cei care au mai puțin și crescută la cei care au mai mult, deoarece ”așa e normal, așa e echitabil”.

”Susțin impozitarea marilor averi, nu a muncii! Sper că e clar și pentru cei din PNL care încearcă să deturneze în mod populist această temă. Le reamintesc că PSD a redus impozitul pe venitul din muncă de la 16% la 10%, iar atunci PNL s-a opus! În viziunea noastră, munca trebuie încurajată, nu supra-impozitată.

Pe de altă parte, cred că într-o țară precum România, în care decalajele sociale sunt foarte mari, trebuie să avem curajul de a pune în discuție impozitarea averilor mari și foarte mari. Dacă PNL vrea să îi apere pe cei cu vile somptuoase, cu iahturi sau bărci cu motor, ori cu mașini de lux, este decizia lor politică. Din perspectiva noastră, sarcina trebuie redusă la cei care au mai puțin și crescută la cei care au mai mult! Așa e normal, așa e echitabil!

Vorbim desigur de o reformă fiscală mai amplă care în mod cert nu poate fi pusă în practică în această perioadă de incertitudini, marcată de incapacitatea Guvernului de a veni cu soluții de sprijin pentru economie. Dar este o temă care merită și trebuie dezbătută în perspectiva unei schimbări la guvernare”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi