Pandemia ii tine pe romanii plecati la munca in strainatate si mai departe de cei dragi. Alex lucreaza la un abator din Germania si a fost prins in plin focar. Aproape 1.300 de colegi de-ai lui au fost confirmati cu coronavirus, iar acum sta inchis intre patru pereti. In jurul blocului in care locuieste au fost construite garduri mari de otel. Primeste mancare printre gratii de la voluntari, iar drumul spre Romania pare imposibil. Daca ar ajunge aici, ar insemna sa mai stea inca 14 zile in izolare.
Masurile de izolare impuse in localitatea Verl dau batai de cap si altor localitati din apropiere. Mii de oameni au acum de suferit.
De la inceputul pandemiei, in Germania au fost confirmate peste 193.000 de cazuri.
„Acum trebuie sa asteptam. Ma simt ca un porc intr-o cusca. Avem familii, vreau sa merg acasa in august, am o problema in familie si nu pot pleca acum. Este interzis”, se plange Alex. Focarul de coronavirus unde se afla cei mai multi romani, aproape 1.000, este unitatea de prelucrare a carnii Toennies.
„Toata lumea este suparata si toata lumea da vina pe compania Toennies, desigur. Nimeni nu a vazut un focar de masa ca acesta. Bineinteles ca toata lumea asteapta cu nerabdare sa se ridice restrictiile. Vacantele fusesera deja rezervate si acum… un astfel de regres, este foarte dificil. Toata lumea este foarte, foarte enervata”, a spus Ekaterina Jansen, o localnica.
Michael Esken, primarul localitatii Verl, in care se afla unitatea de prelucrare a carnii Toennies, recunoaste ca, pentru comunitate, focarul de coronavirus reprezinta o mare problema. „Problema, provocarea este ca avem o multime de angajati Toennies, care sunt in carantina si isi petrec timpul liber aici. Acestia locuiesc in spatii foarte restranse, si chiar in aceleasi apartamente cu persoane care lucreaza la alte companii”, a declarat acesta.
sursa: Orange