Critic National
critic national stiri 24/7

Medicul Mihai Craiu, despre sindromul Kawasaki: Este o maladie severă, dar foarte rară. Nu sunt dovezi clare că ar fi produs de SARS-CoV-2

Specialiștii din Marea Britanie sunt în alertă, după ce au detectat un sindrom inflamator asociat COVID-19, în rândul copiilor. Medicul Mihai Craiu explică cum se manifestă sindromul Kawasaki și ce trebuie să facă părinții.

Specialiștii din Marea Britanie sunt în alertă, după ce au detectat un sindrom inflamator asociat COVID-19, în rândul copiilor. Medicul Mihai Craiu explică cum se manifestă sindromul Kawasaki și ce trebuie să facă părinții.

Societatea Britanică de Terapie Intensivă Pediatrică asigură părinții că această afecțiune este extrem de rară.

Au fost semnalate cazuri la Paris și în Spania, iar primii care l-au descris au fost medicii italieni, în urmă cu 2-3 săptămâni.

Este vorba despre cazuri foarte foarte rare. În Regatul Unit se estimează că sunt sub 20 de astfel de cazuri, afirmă medicul Mihai Craiu.

Boala seamănă cu sindromul adeno-buco-cutanat, o afectare vizibilă pe piele, care seamănă cu scarlatina, explică medicul Mihai Craiu. Afectează buzele și limba, care sunt inflamate și fisurate și care produce o mărire a ganglionilor din regiunea gâtului.

Afecțiunea ar putea afecta și inima, iar copiii să facă infarct. Acesta a fost motivul pentru care a fost emisă avertizarea.

Este o maladie severă, care presupune terapie intensivă, și în acest moment există copii internați la terapie intensivă, în Paris și Londra.

Ministrul Sănătății din Regatul Unit a afirmat că încă nu există dovezi clare că toate aceste cazuri sunt produse de SARS-CoV-2.

Medicii francezi au spus și ei că pacienții testați, cei mai mulți cu acest tablou clinic, nu au dovezi de anticorpi de SARS-CoV-2.

Medicul Mihai Craiu sfătuiește părinții să meargă cu copilul la urgențe atunci când acesta devine palid, marmorat, are o erupție pe piele care nu dispare când este apăsată cu degetul.

 

sursa: http://stiri.tvr.ro/


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi