Critic National
Ministrul Mediului, după decizia de condamnare a României pentru poluarea din București: O țară întreagă este condamnată din cauza unor administrații iresponsabile, Critic National

Ministrul Mediului, după decizia de condamnare a României pentru poluarea din București: O țară întreagă este condamnată din cauza unor administrații iresponsabile

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a spus, joi, după decizia CJUE de condamnare a României pentru poluarea din București, că acest verdict era „previzibil”, precizând că „o țară întreagă este condamnată din cauza unor administrații locale iresponsabile”.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a spus, joi, după decizia CJUE de condamnare a României pentru poluarea din București, că acest verdict era „previzibil”, precizând că „o țară întreagă este condamnată din cauza unor administrații locale iresponsabile”.

„Inevitabilul pe care îl anunțam de la începutul mandatului s-a întâmplat. România a fost condamnată la Curtea Europeană de Jsutiție, după ce Primăria Capitalei nu a reușit să reducă poluarea cu PM10 în Municipiul București. O țară întreagă este condamnată din cauza unor administrații locale iresponsabile. (…) Comisia a fost răbdătoare cu noi și cu acest subiect. A așteptat câțiva ani ca PMB să aprobe un plan de reducere a poluantului PM10. După ce PMB a reușit să aprobe un plan, nu a fost capabilă să implementeze propriile măsuri asumate. Din cauza acestei administrații, nu am reușit să ținem sub control poluantul PM10. Era previzibil verdictul de astăzi”, a spus Alexe, într-o declarație de presă.

Conform sursei citate, Primăria Capitalei nu a luat măsuri imediat, în ciuda avertizărilor repetate primite de Municipalitate din partea Ministerului Mediului. El a adăugat că inclusiv în perioada izolării, PM10 a fost depasit de șapte ori.

„Doar salubrizarea eficientă a străzilor din București ar fi reușit să ducă Bucureștiul la o reducere a poluării cu PM10 cu cel puțin 42%. Din păcate, această măsură (…) a fost atinsă într-un procent de 40% și doar teoretic. (…) Am amendat inclusiv primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru că, potrivit legii, primarul este responsabil de îndeplinirea Planului de calitate a aerului, care a depins de condamnarea României la CJUE”, a mai spus Alexe.

Ministrul Mediului a cerut Primăriei Capitalei un plan de urgență pe termen scurt, cu soluții de reducere a poluării.

România a fost condamnată, joi, de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru poluarea din Bucureşti. CJUE precizează că România nu a respectat reglementările privind valorile limită de PM10, conform sentinței.

sursa: http://stiri.tvr.ro/


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi