Critic National
Ministrul Muncii: Companiile care au avut fonduri europene dar care au încasat și șomaj tehnic vor fi verificate, Critic National

Ministrul Muncii: Companiile care au avut fonduri europene dar care au încasat și șomaj tehnic vor fi verificate

Situaţia companiilor care au avut fonduri europene şi care au încasat în acelaşi timp şomaj tehnic este verificată. De asemenea, se efectuează controale şi la PFA-uri sau la întreprinderi familiale, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Situaţia companiilor care au avut fonduri europene şi care au încasat în acelaşi timp şomaj tehnic este verificată. De asemenea, se efectuează controale şi la PFA-uri sau la întreprinderi familiale, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

“În cea mai mare parte mi-au fost confirmate aşteptările. Sunt, însă, şi destule situaţii din altă categorie. Sper să reuşesc să scot odată şi odată din amorţire Inspecţia Muncii să iasă pe teren şi să facă aceste verificări. Sunt şi companii care au intrat în panică şi urmează să fie verificată situaţia celor care au avut fonduri europene şi, în acelaşi timp, au încasat şomaj tehnic. Există mai multe verificări care se fac în continuu. Se fac verificări nu numai la firme, ci şi la PFA-uri, la întreprinderi familiale. Avem mai multe culoare pe care le verificăm. Folosesc foarte mult şi semnalele de la oameni care îmi scriu, fără exagerare, câteva sute de mesaje pe zi, despre anumite probleme inclusiv pe această speţă. Săptămânal, am o situaţie, dar repet în cea mai mare parte aşteptările mi-au fost confirmate. Dacă ne uităm la ce aveam de ales, între un sistem ultra complex de verificare, am preferat să folosesc o cale de muncă. În cea mai mare parte sunt oameni corecţi, dar mai avem şi probleme”, a spus Alexandru la Europa FM, citată de Agerpres.Conform datelor centralizate de Inspecţia Muncii şi publicate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, la nivel naţional se înregistrau luni 403.459 de contracte de muncă încetate.Dintre cele 403.459 contracte de muncă înregistrate ca încetate, un număr de 71.603 sunt din categoria comerţ cu amănuntul şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 71.300 din industria prelucrătoare şi 59.583 din construcţii.De asemenea, numărul contractelor de muncă suspendate înregistrate vineri în evidenţele Inspecţiei Muncii era de 586.462. Dintre acestea, 150.225 sunt din industria prelucrătoare, 96.322 sunt din domeniul comerţ cu amănuntul şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor şi 100.069 din domeniul hoteluri şi restaurante.

sursa: http://stiri.tvr.ro/


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi