Critic National
, NASA isi redenumeste sediul principal dupa prima inginera afro-americana din agentie, Mary W. Jackson, Critic National, Critic National

NASA isi redenumeste sediul principal dupa prima inginera afro-americana din agentie, Mary W. Jackson

Stii ca subiecte precum egalitatea de rasa si gen sunt dezbatute intens in SUA in prezent, in contextul protestelor organizate dupa moartea afro-americanului Gerge Floyd. NASA anunta ca sediul principal al institutiei va primi numele lui Mary W. Jackson, prima inginera afro-americana care a lucrat in agentie.

Jackson a facut parte dintr-un grup foarte important de femei care a ajutat NASA sa duca primii oameni in spatiu, a spus seful agentiei, Jim Bridenstine. Ea a ajutat la ruperea unor bariere si la deschiderea unor oportunitati pentru femeile afro-americane in inginerie si tehnologie.

Mary Jackson si-a inceput cariera la NASA, lucrand la Comitetul Consultativ National in Aeronautica (Naca), o unitate segregata care a devenit Administratia Nationala Aeronautica si Spatiala (NASA) in 1958. In interiorul Naca, din statul american Virginia, existau semne care indicau toaletele pe care le puteau folosi femeile si persoanele de culoare.

In 1985, ea s-a retras de la NASA, iar, in 2005, a murit, la varsta de 83 de ani.

Anul trecut, Jackson a fost recompensata postum cu Medalia de Aur a Congresului, cea mai mare onoare acordata unui civil de catre Congresul Statelor Unite.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi