Critic National
, Noi masuri de relaxare asteptate cu stres de patronii de restaurante: „Ba deschidem, ba nu deschidem, nimeni nu stie”, Critic National, Critic National

Noi masuri de relaxare asteptate cu stres de patronii de restaurante: „Ba deschidem, ba nu deschidem, nimeni nu stie”

Radu a inchis portile restaurantului de mai bine de trei luni, iar pierderile sunt uriase. Ajutor din partea autoritatilor nu a primit. Singura lui speranta sta in mana statului. Ne povesteste ca isi va putea acoperi gaura financiara abia anul viitor. La profit nici macar nu se mai gandeste.

Doar ca nemultumirile antreprenorilor se izbesc de un zid. Discursul oficialilor este vag, iar fiecare se organizeaza cum poate.

1 iulie ar trebui sa vina cu un nou val de relaxare, al patrulea. Pe 15 mai, printre altele, s-a renuntat la declaratia pe proprie raspundere la orice iesire din casa. De la 1 iunie, s-au redeschis terasele si plajele, iar declaratia pe proprie raspundere a disparut complet. Din data de 15 iunie s-au redeschis mall-urile, salile de fitness, piscinele in aer liber si gradinitele.

Au ramas inchise, cel putin pana in iulie, restaurantele, piscinele din interior, teatrele si cinematografele. Toate asteapta redeschiderea. Cresterea numarului de cazuri de infectari cu COVID-19, din ultimele zile, ar putea sa faca acest lucru imposibil.

Activitatile ce au fost din nou permise in primele etape au avut nevoie de norme de aplicare pentru a putea functiona. Ordinele de ministru au venit, in varianta fericita, cu 2 zile inainte de renuntarea propriu-zisa la restrictii.

Spre exemplu, normele pentru redeschiderea teraselor, a plajelor, a salilor de fitness si a pisicinelor in aer liber au fost publicate in Monitorul Oficial sambata, cu nici 2 zile inainte de repornirea acestor afaceri.

Au fost si activitati care nu si-au putut relua activitatea la termenul stabilit. Gradinitele si afterschool-urile au primit normele cu reguli abia in seara precedenta, astfel ca deschiderea in sine a trebuit amanata, administratorii nestiind, concret, ce masuri de protectie trebuie sa implementeze.

„Sa deschidem odata, pentru ca nu se mai poate. Nu stim absolut nimic concret. Ba deschidem, ba nu deschidem, nimeni nu stie”, s-a plans Radu Dumitrescu, antreprenor.

Anuntul autoritatilor legat de noul val de relaxare este extrem de vag.

„Noi avem in plan sa facem masuri de relaxare la 1 iulie, dar o evolutie nefavorabila in aceasta saptamana poate sa ne dea ori niste restrictii, ori sa amanam aceste relaxari”, a comunicat Nelu Tataru, ministrul Sanatatii.

La randul sau, secretarul de stat Raed Arafat a declarat ca de abia spre finalul saptamanii putea avea un raspuns concret in legatura cu noul val de relaxare. Este exact genul de atitudine care ii streseaza pe antreprenori.

„De obicei ne spun in ultimele doua-trei zile, in cel mai bun caz, daca nu cu jumate de ora inainte. Macar spuneti-ne la ce sa ne asteptam. Mai putem sa supravietuim, nu mai putem sa supravietuim. Ajutati-ne si pe noi ca si antreprenori, ca noi ii tinem pe oamenii astia, noi facem business-urile astea sa functioneze, noi platim taxele”, a solicitat Radu Dumitrescu.

Valul 4 de relaxare , de la 1 iulie, este sub semnul intrebarii

Guvernul a promis redeschiderea restaurantelor.

Pe lista sunt si piscinele acoperite, teatrele, cinematografele.

Iata in ce au constat etapele precedente

Valul 1 de relaxare – 15 mai

Am scapat de declaratia pe proprie raspundere la iesirea din casa.

Valul 2 de relaxare – 1 iunie

Am scapat de tot de declaratie.

S-au deschis terasele si plajele.

Valul 3 de relaxare – 15 iunie

S-au redeschis mall-urile, piscinele in aer liber, gradinitele, agentiile loto si bisericile.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi