Critic National
O femeie care a contestat în instanţă prevederi din Ordonanţa Militară 3 a pierdut procesul, Critic National

O femeie care a contestat în instanţă prevederi din Ordonanţa Militară 3 a pierdut procesul

Femeia care a contestat în instanţă Ordonanţa Militară nr. 3 pe motiv că persoanele peste 65 de ani sunt discriminate a pierdut procesul deoarece, arată magistrații Curții de Apel București, măsura nu afectează drepturile bătrânilor, ci îi protejează, în condițiile în care ei constituie o categorie vulnerabilă.

Femeia care a contestat în instanţă Ordonanţa Militară nr. 3 pe motiv că persoanele peste 65 de ani sunt discriminate a pierdut procesul deoarece, arată magistrații Curții de Apel București, măsura nu afectează drepturile bătrânilor, ci îi protejează, în condițiile în care ei constituie o categorie vulnerabilă.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti arată în motivarea deciziei date la începutul lunii aprilie că măsurile din Ordonanţa Militară care restricţionează circulaţia bătrânilor au sens.

„Scopul măsurilor luate de autorităţile competente este de a proteja o categorie de persoane fizice care s-a dovedit a fi mult mai vulnerabilă în faţa epidemiei, iar suspendarea acestor măsuri ar determina, prin sine, o situaţie ireversibilă faţă de modalitatea efectivă de executare”, se arată în motivarea obţinută de agenția Mediafax.

Mai mult, autorităţile au avut în vedere la redactarea Ordonanţei Militare 3 experienţa celorlalte ţări afectate de COVID-19.

Judecătorii au arătat că nu au putut analiza dacă femeia care a cerut suspendarea suspendarea articolelor ce vizează circulaţia persoanelor peste 65 de ani este afectată în mod direct de restricţii, deoarece nu a arătat instanţei niciun buletin.

„Argumentele deduse instanţei în susţinerea cererii de chemare în judecată nu relevă un interes propriu al reclamantei în formularea acţiunii, nefiind indicată vreo vătămare sau vreun prejudiciu care să îi fie cauzat reclamantului prin reglementările legale criticate”, au subliniat magistraţii.

Judecătorii mai explică şi regimul unei eventuale ordonanţe președințiale în acest caz.

„Înalta Curte a statuat, prin hotărârile pronunţate în această materie, că, în materia contenciosului administrativ, pe aspectul normei de drept aplicabile în materia suspendării executării actelor administrative, ordonanţa preşedinţială nu-şi găseşte aplicarea. Şi aceasta nu pentru că materia contenciosului administrativ ar fi incompatibilă prin definiţie cu ordonanţa preşedinţială, ci pentru că Legea nr. 554/2004 instituie o procedura specială pentru soluţionarea grabnică a unor situaţii de urgenţă, reglementând, prin dispoziţiile art. 14 şi art. 15, cazurile de suspendare a executării actului administrativ, condiţiile de admisibilitate ale cererii de suspendare formulate, precum şi procedura de soluţionare şi calea de atac exercitată”.

Femeia a pierdut procesul, însă decizia poate fi atacată cu apel.

Sursa: Mediafax

sursa: http://stiri.tvr.ro/


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi