Oficiali: Protestele „Black Lives Metter” au contribuit la cresterea numarului de cazuri de Covid-19 in California

thumbs

„Nu avem un numar exact, dar stim ca este un factor care a contribuit. Desigur, este dificil sa spunem exact pentru ca, pe langa oamenii care au iesit la aceste proteste am vazut si o miscare sporita din alte motive „, a declarat Angell.

Ea a explicat ca odata cu raspandirea comunitara, este posibil ca oficialii din domeniul sanatatii sa nu mai poata distinge exact locul in care ar fi putut fi expusa la virus o anumita persoana.

„Este foarte probabil, avand in vedere numarul crescut de cazuri, ca unele dintre aceste persoane sa se fi aflat intr-o aglomeratie la unul dintre proteste”, a declarat anterior Barbara Ferrer, directorul de departamentului de Sanatate Publica din Los Angeles.

Provincia Sacramento a raportat cel putin trei cazuri individuale care sunt aparent legate de proteste, a anuntat Departamentul de Sanatate Publica din California.

California este unul dintre statele americane cu cel mai mare numar de cazuri de Covid-19 inregistrate in ultimele zile. Vineri, au fost raportate 5.440 de noi cazuri si 80 de decese. In total, la nivelul intregului stat sunt 201.004 persoane confirmate pozitiv de la izbucnirea pandemiei. Doar New York are mai multe cazuri, potrivit worldmeters.info.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.