Critic National
critic national stiri 24/7

Participarea la spectacole în aer liber după 1 iunie, condiționată de purtarea măștii de protecție

1 iunie este ziua marilor redeschideri. Vom putea merge la terase şi la plajă. Vor fi organizate spectacole în aer liber cu număr limitat de spectacole iar între localităţi se va putea circula liber. Cele mai importante rămân măsurile de distanţare socială şi igiena strictă.

1 iunie este ziua marilor redeschideri. Vom putea merge la terase şi la plajă. Vor fi organizate spectacole în aer liber cu număr limitat de spectacole iar între localităţi se va putea circula liber. Cele mai importante rămân măsurile de distanţare socială şi igiena strictă.

ACTUALIZARE. Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seara, la începutul ședinței de guvern, că participanții la spectacole, festivaluri și concerte în aer liber, permise după 1 iunie, vor trebui să poarte măști de protecție.

”Începând cu data de 1 iunie este permisă organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum și a festivaluilor publice și privare, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la o distanță de cel puțin doi metri unul față de celălat și cu obligativitatea purtătii măștii de protecție în timpul spectacolului”, a anunțat Ludovic Orban.

______________________________________

Deciziile au fost anunțate de preşedintele Iohannis după o şedinţă cu mai mulţi miniştri şi persoanele responsabile de combatere pandemiei.

Actorii au fost primii care s-au bucurat că pot juca din nou în fața publicului. Artiştii independeţi, cei care au fost cei mai afectaţi de lunile de izolare, sunt antrenaţi să valorifice spaţiile neconvenţionale. Pentru ei, orice reprezentaţie înseamnă încasări din care reuşesc să trăiască.

Decizia de a permite reluarea spectacolelor în aer liber este conditionată de prezența a cel mult 500 de spectatori care trebuie să stea distanțați. Noile reglementări pot fi însă o problemă pentru artiști.

“În ceea ce privește actorii, eu nu stiu cum o să jucăm noi. Că spectacole în care să nu ne apropiem, nu avem. Nu suntem pregătiți nici cu recitaluri de poezie. Așa că eu cred că soluția asta este doar praf în ochi”, spune actorul Marius Manole.

La spectacole, ca şi pe terase sau în alte zone publice sunt obligatorii regulile de igienă şi distanţarea socială. Totul va fi anunțat în detaliu de fiecare organizator de evenimente.

 

sursa: http://stiri.tvr.ro/


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi