Critic National
, Peste 500.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului, la nivel global, Critic National, Critic National

Peste 500.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului, la nivel global

Pandemia globală de coronavirus a atins, duminică, un nou prag sumbru – 500.000 de persoane au murit ca urmare a infectării cu COVID-19, la nivel mondial, conform datelor worldometers.info. Concomitent, pragul infectărilor a depășit cifra de 10 milioane. 

Numărul deceselor provocate de infecția cu SARS-CoV-2 continuă să crească la nivel mondial – 504.490 de oameni au murit până acum pe tot globul. Țările cu cel mai mare număr de decese sunt, în acest moment, Statele Unite ale Americii – 128.437 de decese și Brazilia – 57.568 de decese. Pe continentul european, Regatul Unit este țara cu cel mai mare număr de decese – 43.550, în timp ce în Uniunea Europeană Italia rămâne țara cu cea mai ridicată mortalitate – 34.738 de decese. 

Dacă în Europa pandemia a început să intre în regres, ea continuă să facă ravagii în SUA și Brazilia, ambele țări în care numărul de infectări zilnice crește masiv – aproximativ 40.000 de oameni sunt depistați zilnic cu COVID-19. America Latină este și ea puternic afectată fiind, împreună cu SUA, principalul focar de coronavirus în acest moment. 

Epidemia avansează cu rapiditate și în India, care cunoaște în ultimele săptămâni o creștere dramatică a numărului de cazuri și de infectări. 

Editor: Adrian Dumitru

sursa: digi24.ro


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi