Critic National
Premierul Orban susține că sunt necesare schimbarea mecanismului de alegere a membrilor CCR și stabilirea unor limite ale atribuțiilor Curții, Critic National

Premierul Orban susține că sunt necesare schimbarea mecanismului de alegere a membrilor CCR și stabilirea unor limite ale atribuțiilor Curții

Premierul Ludovic Orban s-a declarat de acord cu o schimbare a mecanismului de alegere a membrilor Curţii Constituţionale, precum şi cu stabilirea unor limite ale atribuţiilor CCR.

Premierul Ludovic Orban s-a declarat de acord cu o schimbare a mecanismului de alegere a membrilor Curţii Constituţionale, precum şi cu stabilirea unor limite ale atribuţiilor CCR.

„Cu siguranţă, (s-ar impune – n.r) o schimbare a mecanismului de alegere. De asemenea, stabilirea unor limite ale atribuţiilor CCR, care să fie chiar în interiorul Constituţiei. De asemenea, modificări ale legii de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale”, a explicat prim-ministrul, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute cu ocazia vizitei la Uzina Dacia de la Mioveni.

Întrebat dacă este oportun un referendum în acest sens, Orban a replicat: „Când vom fi pregătiţi pentru o astfel de situaţie, când va exista şi un suport politic şi o susţinere publică nu vom ezita să iniţiem acest demers”.

Premierul Ludovic Orban a criticat, miercuri seara, deciziile Curții Constituționale, care a declarat neconstituționale amenzile date în perioada stării de urgență. Orban a  afirmat că decizia ”îl șochează” și este o invitație la nerespectarea legii și la anarhie. Orban a criticat și decizia de neconstituționalitate a abrogării pensiilor speciale.

Într-o intervenție la TVR, Constantin Udrea, fost judecător militar, a declarat  că atacul asupra deciziilor Curții Constituționale este un atac asupra democrației: „În România, democrația este de tip constituțional, iar atacul direct asupra Curții Constituționale înseamnă atac asupra democrației. Dacă dorim să avem democrație constituțională, atunci trebuie să lăsăm Curtea Constituțională să funcționeze.”

sursa: http://stiri.tvr.ro/


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi