Critic National
, Primarul orașului german în care 38 de români sunt infectați plasează în carantină 800 de locuitori, Critic National, Critic National

Primarul orașului german în care 38 de români sunt infectați plasează în carantină 800 de locuitori

Orașul german în care 38 de români fuseseră diagnosticați cu coronavirus săptămâna trecută a decis să plaseze 800 de locuitori în carantină. Măsura se aplică pentru 19 clădiri unde locuiesc inclusiv români și este valabilă cel puțin până pe 4 iulie.

Carantina a fost instituită de la sfârșitul săptămânii trecute. Poliția patrulează pe străzile din preajma blocurilor pentru a se asigura că nimeni nu intră și nu iese. Românii nu înțeleg de ce se aplică această restricție chiar și pentru cei care au dovada că nu sunt infectați cu coronavirus.

„Totul e în regulă. Uitați, nu am coronavirus. De ce e o problemă?”, spune unul dintre ei, arătând un document.

Primarul orașului Magdeburg spune că nu exista altă soluție pentru a ține focarul sub control în afara izolării tuturor celor din comunitate. La toate intrările au fost afișate mesaje și în limba română, iar oamenii au fost asigurați că serviciile sociale vor veni din trei în trei zile cu provizii.

Lutz Trümper, primarul Magdeburg: „Pentru că nu știm cine e și cine nu e infectat, am vrut să prevenim răspândirea infecției de aceea nu i-am mai lăsat să meargă la grădiniță, la școală sau la serviciu. Dar dacă doi oameni se întâlnesc în curtea blocului, nu înseamnă că boala o să se răspândească în tot orașul. Măsurile sunt în concordanță cu situația, trebuie să ținem situația sub control”.

Nu e singurul focar de coronavirus din Germania plasat în carantină unde sunt afectați și români. O situație similară e la Gottingen, unde mai mulți conaționali se numără printre 700 de oameni aflați în izolare.

Redactare Georgiana Marina

Dacă vrei să urmărești filme și seriale pe telefon sau tabletă, descarcă aplicația Digi Online, creează-ți cont și primești acces la serviciul de streaming

sursa: digi24.ro


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi