PSD depune o lege pentru industria HoReCa: Se acordă facilități multiple cu condiția menținerii locurilor de muncă

inquam ciolacu psd

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni, într-un mesaj pe Facebook, că PSD a depus un proiect de lege pentru sprijinirea industriei HoReCa. Printre facilitățile de care ar putea beneficia antreprenorii se numără eșalonarea impozitului pe salarii pe 3 luni, cazarea, masa și transportul în scopuri turistice sutite de TVA până la finalul anului 2020 sau ajutoare nerambursabile pentru investiții prin programul pentru dezvoltarea stațiunilor balneare.

Ciolacu critică Guvernul și susține că fără măsurile incluse de PSD în proiectul de lege, alți 150.000 de români riscă să rămână șomeri.

„Orban a salvat HORECA cu un tur al teraselor și niște halbe băute cu prietenii! În rest, le-a spus că sunt prea mici, că nu contează în PIB și să-și vadă de treabă să nu-l mai deranjeze. Și-au bătut joc cu cinism de niște oameni care au luat credite și au făcut datorii pentru că Guvernul le-a promis că vor putea funcționa. Acum, antreprenorii își strigă disperarea și spun că, dacă acest sector nu va fi sprijinit de stat, încă 150.000 de români vor îngroșa rândurile șomerilor!”, scrie Ciolacu.

Printre facilitățile de care ar putea beneficia antreprenorii se numără eșalonarea impozitului pe salarii pe 3 luni, cazarea, masa și transportul în scopuri turistice sutite de TVA până la finalul anului 2020 sau ajutoare nerambursabile pentru investiții prin programul pentru dezvoltarea stațiunilor balneare.

Principalele măsuri:

-Eșalonarea plății impozitului pe veniturile din salarii pe 3 luni după încetarea stării excepționale. Cine plătește la timp, are o bonificație de 10% .

-Cazarea, masa și transportul în scopuri turistice sunt scutite de TVA până la sfârșitul anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populație.

-Statul susține contravaloarea tichetelor de vacanță acordate de orice angajator (stat sau privat), în cuantum de 1450 lei/angajat, în 2020 și 2021.

-Sistem de vouchere pentru ca agențiile turistice să poată reprograma serviciile pe care a încasat banii, dar nu le-a putut presta.

-Ajutoare nerambursabil completate cu garanții de către stat la creditele pentru investiții prin ”Programul pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare”, prevăzut în programul economic al PSD.

Proiectul complet poate fi consultat AICI.

Editor: Robert Kiss

sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/psd-depune-o-lege-pentru-industria-horeca-se-acorda-facilitati-multiple-cu-conditia-mentinerii-locurilor-de-munca-1323308


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.