Critic National
, Pune in portofel si cardul de sanatate! Este obligatoriu din nou, Critic National, Critic National

Pune in portofel si cardul de sanatate! Este obligatoriu din nou

De maine trebuie sa pui in portofel alaturi de celelalte carduri si cardul de sanatate. Trebuie sa faci asta doar in aceste 3 situatii: daca ai nevoie de spitalizare de zi sau continua, daca ai nevoie de investigatii paraclinice precum rmn-ul sau ecografia, de exemplu, si daca mergi la farmacie sa-ti iei medicamentele prescrise de medic pe reteta.

Pentru serviciile de urgenta, asa cum s-a intamplat si pana acum, nu vei avea nevoie de card de sanatate. Daca intre timp ai pierdut cardul, si musai ai nevoie de el, fa solicitare la casa de asigurari de care apartii. De acolo vei primi o adeverinta care tine loc de card.

Este important sa stii ca la medicul de familie si la policlinica vei avea nevoie de card abia din 30 septembrie, si ca, pana atunci, acestia te pot consulta in continuare de la distanta.

„Aceasta consultatie la distanta este acordata de medicul specialist sau medicul de familie daca acesta considera ca poate fi acordata la distanta. Daca medicul considera ca pacientul trebuie sa vina in cabinet pentru o consultatie, este decizia medicului. Daca in urma acestor consultatii pacientul primeste o prescriptie medicala, fie ea si online, pacientul trebuie sa valideze cu cardul primirea acestor medicamente”, spune Mihaela Tanase, purtator de cuvant CNAS.

„Pacientii vor putea sa-si ridice reteta strict utilizand cardul de sanatate, la fel si cei care au calitatea de imputernicit. Adica, eu, daca merg la farmacie sa ridic o reteta scrisa pe numele dumneavoastra, voi putea face asta doar cu cardul de sanatate, nu imi voi mai putea folosi buletinul”, explica Ionut Blejan, farmacist.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi