Gorillas New Threat of Extinction

Rafiki, cea mai celebră gorilă din Africa a fost ucisă. Au fost arestați patru bărbați care riscă închisoarea pe viață

Una dintre cele mai faimoase gorile de munte din Uganda a fost ucisă. Patru bărbați au fost arestați și riscă închisoarea pe viață și o amendă în valoare de 5,4 milioane pentru uciderea unei specii pe cale de dispariție, potrivit BBC.

Rafiki, o gorilă de munte cu spatele argintiu, în vârstă de 25 de ani, era liderul unui grup de 17 gorile. Potrivit investigațiilor, animalul a murit după ce a fost atacat cu un obiect ascuțit. 

“Moartea lui Rafiki lasă grupul instabil și există posibilitatea ca acesta să se destrame”, a declarat Bashir Hangi, un activist de mediu. “Grupul nu mai are un lider, iar „conducerea” ar putea fi preluată de o gorilă sălbatică”.

Dacă s-ar întâmpla acest lucru, animalele nu ar mai dori să intre în contact cu oamenii, iar turismul în Parcul Național Bwindi ar avea de suferit.

Rafiki a dispărut pe 1 iunie, iar cadavrul său a fost descoperit de un pădurar, o zi mai târziu. Un bărbat dintr-un sat din apropiere, asupra căruia s-au descoperit mai multe arme și echipamente de vânătoare, a recunoscut că împreună cu alte trei persoane au omorât gorila care îi atacase.

Editor: Cristina Iancu 

sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/patru-braconieri-risca-inchisoarea-pe-viata-dupa-ce-au-omorat-o-gorila-in-varsta-de-25-de-ani-1322080


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top