Raport ONU: Coreea de Sud are cea mai scăzută rată a natalității din lume

Coreea de Sud are cea mai scăzută rată a natalității din lume
Raportul anual al Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) relevă că rata fertilității a sud-coreencelor este de doar 1,1, cea mai scăzută din cele 201 de țări cuprinse în raport.


„Chiar dacă femeile au obținut acces egal la educație și muncă, deciziile legate de posibilitatea de a avea mai mulți copii sunt constrânse de responsabilitățile de după job de îngrijire a copiilor și gestionare a gospodăriei”, afirmă Won Do-yeon, directorul biroului din Seul al UNFPA într-un interviu trimis Reuters.


Potrivit acestuia, inversarea declinului în ceea ce privește rata natalității va necesita reforme instituționale și politici de emancipare a femeilor, precum și o mai mare implicare și sprijin din partea bărbaților.

Raportul ONU, care a analizat practicile care afectează femeile și fetele și subminează egalitatea, a prezentat un grup de activiste din Coreea de Sud care au luptat pentru a reduce o preferință adâncă înrădăcinată în sânul societății pentru noi-născuți băieți în anii ’80.

Cu trecerea anilor, femeile din această țară se confruntă încă cu și mai multe responsabilități domestice, plus așa-zisul „plafon de sticlă” la locurile de muncă (o barieră profesională nevăzută care le împiedică pe femei să urce în carieră la locul de muncă – n.r.) și noi forme de violență bazată pe gen, inclusiv abuzuri sexuale online, mai arată raportul.

Crimele care implică întâlniri violente și camerele de spionat au determinat mii de femei din Coreea de Sud să protesteze în ultimii ani, cerând pedepse mai stricte și aplicarea legilor.

„O societate civilă puternică și ONG-urile care militează pentru drepturile femeilor sunt esențiale pentru abordarea formelor emergente de violență”, a mai spus Won.

Coreea de Sud este urmată și de alte țări a căror rată a natalității este foarte scăzută. Printre acestea se numără Bosnia și Herțegovina și Singapore, ambele cu o rată a natalității de 1,2  și Cipru, Grecia, Italia și Portugalia cu 1,3.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.