Critic National
, Reteta succesului, predata de elevii de 10: Trebuie sa fii competitiv, dar sa lucrezi in echipa, Critic National, Critic National

Reteta succesului, predata de elevii de 10: Trebuie sa fii competitiv, dar sa lucrezi in echipa

Colegiul National „Andrei Saguna” a iesit pe primul loc, 3 ani consecutiv, cu cele mai bune rezultate la Evaluarea Nationala, iar anul acesta a obtinut media 9,72. E vorba de profesori dedicati si elevi dornici sa fie printre cei mai buni.

Alexandra si Tudor sunt colegi din clasa a 5 si spun ca la note de zece i-a adus curiozitatea si dorinta de competitie. Au participat la olimpiade de frizica, matematica, lingvistica si chiar si la competitii internationale de stiinte, plus proiecte NASA. Profesorii dedicati i-au invatat sa puna intrebari daca nu inteleg ceva in timpul orelor si si-au sacrificat chiar si pauzele pentru a-i lamuri. In plus, au lucrat cu ei si dupa materiale din afara programei, iar temele, care le dezvolta creativitatea si gandirea critica, erau zilnice si obligatorii.

Scoala pastreaza traditia cu elevi de elita si in fiecare an ii supune la teste de matematica si romana pe cei care vor sa intre aici in clasa a cincea. Desi se bat 3 pe un loc, doar primii 30 reusesc. Cei care termina liceul aici se indreapta spre Oxford sau Imperial, iar cei care raman in tara, spre medicina sau arhitectura.

„Intrebam, mai ales la scoala si in timpul orelor, dar si in pauza daca inca aveam intrebari. Inainte de un test mereu invatam impreuna chestii mai greute. Am devenit un colectiv inseparabil. Suntem foarte curiosi si foarte competitivi si tuturor ne place sa aflam lucruri noi si sa stim cat mai multe”, spune Alexandra Baboiu, eleva.

„Este ca si o competitie, fiecare ridica mana sa mai adauge un comentariu la acea poezie sau acel text, sigur exista multe nuante. Doamna profesoara de romana nu a mers tot timpul dupa manual si a venit cu lucruri noi. Fiecare olimpiada si concurs, acestea ne-au ajutat sa invatam materia, sa fim in fata”, considera Tudor Curtu.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi