Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu
Salata de broccoli si avocado

Salată de broccoli și avocado

Publicat: 28 iunie 2020

Salata de broccoli și avocado este un adevărat răsfăț pentru cei care iubesc salatele de legume. Plină de prospețime, de culoare și de nutrienți, această sursă de hrană inspiră viață și sănătate.

Broccoli este una din cele mai sănătoase legume de pe pământ. Face parte din aceeași familie ca și varza și conopida.

Salata de broccoli si avocado: Freepik www.freepik.com

Măcar ocazional ar trebuie să îl includem în dieta noastră. Îl putem consuma sub formă de salată, ca în rețeta de mai jos, sau cu alte legume.

Citește și: Pate de avocado și broccoli învață să gătești sănătos și gustos

Potrivit „Self Nutrition Data”, o căpățână de broccoli (280 g) asigură:

Această listă bogată de nutrienți ne ajută să ne facem o idee despre cât de hrănitor este broccoli.

Citește și: Broccoli, varza și avocado conțin o enzimă care încetinește procesul de ÎMBĂTRÂNIRE a celulelor organismului

Toate legumele crucifere conțin de asemenea antioxidanți și compuși sulfurici cu proprietăți anticancerigene și anti-tumorale.

Experții de la „Medical News Today” notează că broccoli îmbunătățește sănătatea oaselor și a dinților. Aceste beneficii se datorează conținutului de calciu, vitamina K și vitamina C.

Totodată, vitamina C este importantă pentru sistemul cardiovascular, prevenirea îmbătrânirii pielii, cataractei, a bolilor cardiovasculare și a anemiei.

Consumul de broccoli aduce un aport folositor de fibre, care ajută la prevenirea constipației și a cancerului colorectal.

Un test de laborator din 2014 a arătat că un compus antioxidant din broccoli sulforafan reduce markerii inflamațiilor.

Alte beneficii asociate cu consumul de broccoli: scăderea nivelului de zahăr din sânge la diabet și reducerea riscului de ateroscleroză, atac de cord și accidente vasculare cerebrale.

Citește și: Supă-cremă de avocado și broccoli

Timp de preparare: 10 minute

Număr de porții: 4

Ingrediente pentru salată:

Ingrediente pentru sos:

Mod de preparare

Puneți puțină apă la fiert într-o cratiță cu puțină sare. Desfaceți broccoli buchețele mici. Spălați-le bine. Iar când apa clocotește, adăugați bucățile de broccoli. Lăsați-le la opărit 1-2 minute.

Scoateți-le din apă cu o spumieră/paletă, într-un bol. Lăsați-le să se răcească.

Între timp, pregătiți sosul pentru dressing. Stoarceți sucul de la lămâie într-un bol. Adăugați tahini, uleiul și sosul de soia, dacă folosiți.

Amestecați pentru omogenizare. Adăugați apoi puțină apă, pentru a obține un sos mai cremos.

Tăiați avocado cubulețe mici și adăugați-le peste broccoli. Tocați verdețurile mărunt și puneți-le și pe ele. Turnați sosul deasupra salatei și amestecați ușor. Presărați la urmă semințele.

Citește și: 20 de moduri de a folosi avocado în rețete

Poftă bună!

Surse articol:

sursa: lataifas.ro

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.