Sondaj: Britanicii s-au sucit, vor aderarea in Uniunea Europeana

thumbs

Sondajul a aratat ca sprijinul pentru UE a crescut in toata Europa.

S-a inregistrat o crestere a sprijinului pentru aderarea la Uniunea Europeana in randul publicului britanic de la referendumul Brexit, potrivit unui important sondaj. Studiul social european, realizat la fiecare doi ani, a constatat ca sprijinul pentru UE a crescut pe continent si in Marea Britanie.

Sondajul, a constatat ca 57% dintre britanici ar vota sa fie in UE, comparativ cu 50% care au spus acelasi lucru in sondajul anterior.

In schimb, doar 35% au declarat ca ar vota acum iesirea din UE, comparativ cu 44% care au spus acelasi lucru in 2017 si 52% dintre persoanele care au votat sa iesirea in 2016. Opt la suta dintre britanici au declarat ca nu ar vota, intr-un astfel de referendum.

Sondajul a fost publicat la patru ani dupa ce Marea Britanie a votat iesirea. Tara se confrunta cu o perspectiva economica din ce in ce mai sumbra pe fondul pandemiei coronavirusului.

Sondajul a constatat, de asemenea, ca sprijinul pentru UE a crescut pe continent, in ciuda unor temeri initiale ca Brexit ar declansa un val de opozitie in alte tari europene. Toate tarile chestionate prezinta un sprijin ridicat pentru UE.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.