Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu
Supa rece din legume de sezon

Supă rece din legume de vară

Publicat: 28 iunie 2020

Această supă rece din legume de vară este recomandată tuturor celor care nu au timp să stea mult timp în bucătărie.

Poate fi o rețetă potrivită și pentru o cură de slăbire sau pentru zilele de post din cursul săptămânii sau anului.

Supa rece din legume de sezon: Kamran Aydinov www.freepik.com

Rețeta a fost publicată într-o carte cu rețete de hrană vie. De aceea supa rece poate fi o alegere inspirată pentru vegetarieni și adepții unei alimentații naturale, bazate pe un procent ridicat de crudități.

„Hrana vie” este un concept care se referă la mâncarea vegetariană, preparată fără foc. Se mai numește „dieta naturistă”.

Acest regim alimentar bazat pe alimente vegetale consumate în stare crudă este inspirat din principiile medicului grec Hippocrate, care spunea că alimentele trebuie să ne fie medicamente, iar medicamentele să ne fie alimente.

Vedem așadar o legătură strânsă între ceea ce mâncăm și sănătatea organismului. Hrana noastră trebuie să fie atât de naturală și sănătoasă încât să ne poată tămădui sau feri de boli.

Citește și Supă rece din țelină și nuci

Cruditățile sunt alimente vii, care îi pot oferi organismului ceea ce are nevoie: curățare, hrănire și întărire.

De altfel, hrana vie este asociată cu un nivel mai bun de sănătate, condiție fizică și imunitate la boli. Unii autori susțin că acest regim poate ajuta inclusiv la vindecarea bolilor grave, precum cancerul.

Hrană vie înseamnă tot ce este vegetal, fără carne, ouă și lactate. Unele legume sunt gătite, însă nu la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius.

Ingrediente

Preparare

Spălați și tocați toate legumele, rezervând un ardei. Pasați-le cu blenderul sau cu un robot. Adăugați uleiul, sucul de lămâie, sare și piper.

Se poate adăuga și apă sau zer dacă vi se pare că supa este prea concentrată sau groasă.

Supa obținută se servește în boluri. Deasupra se adaugă ardeiul rezervat, tocat mărunt.

Citește și Supă rece de avocado și castravete (rețetă video)

Dacă vreți ca supa să fie mai sățioasă, puteți adăuga crutoane, miez de nucă mărunțit, semințe de floarea-soarelui sau de dovleac, migdale sau alte fructe uscate.

Persoanele cu stomacul foarte sensibil ar trebui să evite cruditățile.

Citește și Supa rece de roșii cu busuioc rețetă cu beneficii

Sursă articol: Mihalea Bășoiu, Mihai Bășoiu, Supă rece, 203 Rețete de Hrană Vie, Editura Meteor Publishing, pp. 19-20, p. 74

sursa: lataifas.ro

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.