Critic National
, Tabara pentru sinistrati, construita in Radauti Prut, Critic National, Critic National

Tabara pentru sinistrati, construita in Radauti Prut

ISU Botosani a anuntat, joi, ca o tabara de sinistrati a fost instalata la Radauti Prut, in care ar putea fi cazati localnicii daca se va impune evacuarea localitatilor, ca urmare a viiturii de pe raul Prut.
Potrivit ISU Botosani, pompierii au avertizat inca de miercuri populatia cu privire la viitura de pe raul Prut.
„La Radauti Prut a fost instalata si o tabara de sinistrati, in cazul in care se va impune evacuarea celor 40 de gospodarii, 32 in Radauti Prut cu 53 de persoane din care cinci copii si opt locuinte in Rediu cu 26 de persoane din care trei copii. Pompierii militari si voluntari au avertizat inca de ieri populatia din casa in casa si au constatat ca majoritatea innopteaza la rude inca de marti. Animalele au fost duse in locuri sigure, inca din cursul zilei de marti”, au transmis reprezentantii ISU Botosani.
Potrivit acestora, la ora 13.30, raul Prut masura la Oroftiana 812 cm, cu 162 cm peste cota de pericol, cu 4 cm mai putin fata de ora precedenta, iar la Radauti Prut 680 cm, cu 80 cm peste cota de pericol, in crestere cu opt cm fata de ora precedenta.
Administratia Nationala Apele Romane a anuntat ca joi dimineata viitura de pe riul Prut, formata in Ucraina, a ajuns la intrarea in tara. Specialistii estimeaza ca unda de viitura va ajunge, prin propagare, la Radauti-Prut in urmatoarele 24 de ore.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi