Critic National
Titan, cel mai mare satelit al lui Saturn, se îndepărtează de planetă de 100 de ori mai repede, Critic National

Titan, cel mai mare satelit al lui Saturn, se îndepărtează de planetă de 100 de ori mai repede

Titan, cea mai mare lună a lui Saturn, se îndepărtează de planeta sa de o sută de ori mai rapid decât a fost stabilit anterior, arată noile date colectate de NASA, scrie CNN.

Titan, cea mai mare lună a lui Saturn, se îndepărtează de planeta sa de o sută de ori mai rapid decât a fost stabilit anterior, arată noile date colectate de NASA, scrie CNN.

Uriaşa lună, care este mai mare decât planeta Mercur, nu este singurul satelit cu acest tip de comportament. Şi alte luni, dintre cele 150 de luni cunoscute în sistemul nostru solar, se distanţează lent de planetele pe care le orbitează.

Inclusiv Luna Pânântului are un astfel de comportament şi se deplasează cu aproximativ 3,8 centimetri în fiecare an, potrivit NASA.

Datele colectate în timpul misiunii NASA, Cassini-Huygens, trimisă pentru a studia Saturn şi unele dintre lunile sale, au arătat că rata de migraţie a lui Titanului este de aproximativ 10 centimetri pe an.

Titan, care este mai mare decât planeta Mercur, orbitează în jurul lui Saturn la o distanţă de 1.221.492 de kilometri distanţă.

Titan este singurul satelit natural cunoscut care are o atmosferă densă şi singurul corp ceresc, altul decât Pământul pentru care există o dovadă clară că are o suprafaţă lichidă.

 

 

 

sursa

mediafax.ro

sursa: http://stiri.tvr.ro/


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi