Lovitură pentru DNA! Controversatul om de afaceri Elan Schwartzenberg scapă de un dosar de corupție

Tribunalul București a motivat încetarea procesului penal în cazul lui Elan Schwartzenberg: Faptele s-au prescris

Într-un document care are doar câteva pagini, judecătorul care a dat această decizie spune că, în urma calculelor, prescripția a intervenit încă din luna iunie 2019. La momentul respectiv, procesul era blocat în cameră preliminară, procedură care începuse încă din februarie 2018.

Deși decizia Tribunalului Capitalei nu este una definitivă, însuși procurorul Direcției Naționale Anticorupție a susținut în timpul procesului că faptele sunt prescrise, așadar șansele ca hotărârea să fie contestată sunt mici. Potrivit portalului instanțelor de judecată, încă nu este depusă nicio contestație.

Decizia vine în dosarul privind banii pe care Radu Mazăre i-ar fi cerut mită de la omul de afaceri Morgenstern Avraham, prin intermediul lui Schwartzenberg, scrie G4media.ro

Procurorii DNA sustin ca, in cursul anului 2011, Elan Schwartzenberg l-a ajutat pe Avraham Morgenstern, administrator unic al societatii Shapir Structures SRL, sa ii dea suma totala de 175.000 de euro lui Radu Mazare, primarul Constantei de la acea vreme, pentru ca acesta sa faca demersuri astfel incat Shapir Structures SRL sa castige o licitatie avand ca obiect contractul de construire a campusului social Henri Coanda in valoare de circa 10 milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, ajutorul acordat de Schwartzenberg a constat, pe de o parte, in faptul ca a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a societatii offshore Melici Management Inc. – societate al carei beneficiar real era – si, pe de alta parte, a facilitat relatia dintre Radu Mazare si Avraham Morgenstern, fiind prieten cu cei doi.

Elan Schwartzenberg a plecat din Romania in 2016, fiind dat in urmarire internationala.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top