Critic National
, Virgil Popescu, la Realitatea PLUS: Restaurantele s-ar putea redeschide pe 1 Iulie, Critic National, Critic National

Virgil Popescu, la Realitatea PLUS: Restaurantele s-ar putea redeschide pe 1 Iulie

Ministrul Economiei a vorbit în emisiunea „Legile Puterii” de la Realitatea PLUS și despre deschiderea mallurilor, dar și a restaurantelor. Virgil Popescu a înaintat data de 1 iulie ca o data posibilă pentru redeschiderea restaurantelor. Ministrul a vorbit și de bani europeni, care să ajute industriile afectate de COVID-19.

Redeschiderea mallurilor și  restaurantelor

Ministrul a prezentat de unde și cum vor fi folosiți banii care să ajute industriile afectare de noul coronavirus pe perioada stării de urgență.

Virgil Popescu: „Am avut discuții cu reprezentanții mallurilor. Le-am reproșat proprietarilor mallurilor că nu este normal ca magazinele să plătească chirie când nu au avut activitate. Sperăm să găsim o formă la nivelul ministerului pentru a sprijini magazinele care au avut de suferit în perioada de pandemie. Vor fi bani europeni care vor merge spre hoteluri, HoReCa, evenimente și transporturi.Vor fi bani nerambursabili, granturi de 350 de milioane de euro. Vor fi și 550 de milioane pentru investiții. Acolo e nevoie de o coparticipare de 15%. Eu am fost unul dintre susținătorii deschiderii restaurantelor în această perioadă. Însă există un risc epidemiologic foarte mare. Încercăm ca în următoarea perioadă de relaxare să include deschiderea restaurantelor.  Vorbim de 1 Iulie.”

 

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi