Administratia Trump retrage SUA din Organizatia Mondiala a Sanatatii. Mutarea vine intr-un moment in care rata infectarilor cu noul coronavirus este in crestere

thumbs

Administratia Trump a comunicat Congresului si Organizatiei Natiunilor Unite ca Statele Unite se retrag in mod oficial din Organizatia Mondiala a Sanatatii, o miscare care vine pe fondul numarului in crestere de cazuri de coronavirus inregistrat in ultima saptamana.

Senatorul Robert Menendez, principalul democrat al Comitetului pentru Relatii Externe din Senat, a replicat informatia pe Twitter.

Congress received notification that POTUS officially withdrew the U.S. from the @WHO in the midst of a pandemic.

To call Trump’s response to COVID chaotic & incoherent doesn’t do it justice. This won’t protect American lives or interests-it leaves Americans sick & America alone.

– Senator Bob Menendez (@SenatorMenendez) July 7, 2020

Un oficial al Departamentului de Stat a confirmat, de asemenea, ca cererea de retragere a Statelor Unite din OMS, a fost transmisa secretarului general al ONU si va intra in vigoare din data de 6 iulie 2021. Decizia a scindat parlamentarii in doua tabere. Unii au mentionat problemele sistematice intampinate in relatia cu OMS dar majoritatea s-au pronuntat impotriva hotararii presedintelui de a retrage tara in plina epidemie globala.

Organizatia Mondiala a Sanatatii, cea mai populara institutie din criza Covid-19, a fost ameninatata de presedintele american Donald Trump ca va ramane fara finantare din partea Statelor Unite. Trump a acuzat OMS ca este subordonata Chinei si ca nu a fost suficient de ferma si de transparenta in perioada pandemiei.

Trump a insistat in repetate randuri ca numarul crescut al cazurilor in SUA este doar rezultatul unei testari sporite, dar un oficial OMS a respins aceasta afirmatie luni.

Administratia Trump a deviat deja finantarea de la OMS, iar procesul de retragere oficiala va dura un an pana se va finaliza. Criticii spera ca decizia de retragere sa fie inversata daca Trump pierde alegerile prezidentiale din noiembrie.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.