Critic National
, , Critic National, Critic National

Doi angajaţi ai companiei TAROM au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, ambii aflându-se, în prezent, în autoizolare la domiciliu, împreună cu familia, informează, într-un comunicat, operatorul aerian național.

Unul dintre angajați, testat pozitiv pe 14 iulie, s-ar fi infectat în urma unui sejur pe litoralul românesc. În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că, în ultimele 14 zile, acesta a petrecut la serviciu doar prima jumătate a zilei de joi, 9 iulie 2020, după care s-a învoit, fiind posibilităţi extrem de reduse să fi intrat în contact cu alţi colegi din cadrul departamentului unde îşi desfăşoară activitatea.

Al doilea angajat, testat pe 15 iulie după ce a prezentat simptomele specifice bolii, a primit confirmarea în ziua următoare, când a anunțat și compania. Acesta s-a autoizolat la domiciliu, împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.

„Urmare a confirmării diagnosticului celor doi salariaţi, în cadrul companiei TAROM a fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru identificarea şi înlăturarea pericolului de răspândire a virusului printre ceilalţi angajaţi ai companiei, fiind luate toate măsurile dispuse de autorităţi. Menţionăm că cei doi angajaţi nu au interacţionat, în îndeplinirea sarcinilor şi atribuţiilor de serviciu ce le revin, cu echipajele sau personalul auxiliar al aeronavelor.

Încă de la apariţia primelor cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, compania TAROM a pus în aplicare un Plan de măsuri stricte pentru prevenirea contaminării angajaţilor, a echipajelor de zbor şi a pasagerilor. Astfel, conform procedurii, aeronavele companiei care transportă pasageri şi mărfuri sunt supuse măsurilor antiepidemice. După efectuarea fiecărei curse, cabina de pasageri, cabina piloţilor, toaletele, bucătăria, cala de bagaje, scările şi toate celelalte suprafeţe ale aeronavei cu care pasagerii sau personalul intră în contact sunt curăţate şi dezinfectate, iar la finalul fiecărei zile de zbor aeronavele sunt dezinfectate suplimentar prin nebulizare. Mai mult, pe timpul desfăşurării misiunilor, angajaţii poartă mască, vizieră, mănuşi si halat de protecţie”, a transmis compania, într-un comunicat.

TAROM operează peste 50 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi