Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății, a declarat, miercuri, atunci când la nivel național a fost înregistrat un record negativ în ceea ce privește numărul de cazuri noi de COVID-19 confirmate pe un interval de 24 de ore, că nu creșterea este importantă, ci consecințele.

„Eu o să mă refer la partea medicală, la restul îmi e mai greu să mă refer pentru că n-am suficiente elemente sau poate că nu sunt suficient de obiectiv. Situația medicală este oarecum previzibilă, pentru că suntem pe un trend ascendent de vreo câteva săptămâni.

Încercăm să convingem oamenii să respecte recomandările. Din păcate, există foarte multe opinii contradictorii în spațiul public, iar lucrul acesta generează, în mod evident, neîncredere. Există mulți concetățeni care optează pentru varianta simplă, adică varianta ușoară în care nu e nevoie să adoptăm nicio formă de comportament preventiv, niciun fel de măsură de protecție. Lucrul acesta se traduce într-un număr mai mare de cazuri care se înregistrează în fiecare zi”, a declarat Alexandru Rafila, la un post TV.

Dr. Rafila a spus că „nu creșterea în sine e importantă, ci consecințele. Consecințele care sunt? Se ajunge la mai multe decese. Încet, încet vor deveni neîncăpătoare secțiile de terapie intensivă. Nu dintr-odată, dar în decurs de câteva săptămâni lucrul acesta se poate întâmpla și nu trebuie să ajungem acolo, în mod evident”.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.