Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Bruxelles după ce a aruncat un cocktail Molotov în Parlamentul federal belgian, afirmând că acțiunea să ar fi fost „o răzbunare față de gestionarea proastă a crizei de sănătate”, a anunțat, astăzi, procuratura belgiană scrie AFP, preluat de HotNews.ro.

Bărbat nemulțumit de gestionarea pandemiei COVID-19, arestat după ce a aruncat un cocktail Molotov în clădirea Parlamentului Belgiei

Bărbatul a fost arestat de către o patrulă a poliției după ce ofițerii au observat „comportamentul suspect” al acestuia pe când se pregătea să arunce cu dispozitivul incendiar artizanal în clădire.

Potrivit unui purtător de cuvânt al procuraturii, stricăciunile produse domeniului public sunt minime și, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. 

În pofida descoperirii mai multor documente în mașina bărbatului și la domiciliului acestuia care „sugerează” că suspectul ar „putea avea convingeri extremiste”, acesta nu pare să fi acționat în numele „unei convingeri politice anume”, spun procurorii belgieni.

„Conținutul acestor documente sugerează că persoana are idei extremiste. Oricare ar fi cazul, nu există o afiliere cu un partid sau o ideologie de extrema dreaptă sau extrema stângă”, a declarat purtătorul de cuvânt al procuratorii, precizând că „bărbatul a explicat în cadrul audierilor că motivul faptei sale îl reprezintă gestionarea greșită a crizei de sănătate” cauzată de noul coronavirus.

Deși bărbatul este cunoscut autorităților judiciare, acesta nu a avut un cazier propriu-zis, iar „în acest moment o motivație teroristă nu este acceptată”, mai arată sursa citată.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.