Critic National
, , Critic National, Critic National

PNL și PSD au înregistrat o ușoară creștere în opțiunile electorale în luna iulie, potrivit barometrului lunar realizat de IMAS la comanda Europa FM.  A treia forță politică este alianța USR PLUS, măsurată pentru prima dată ca atare. Pro România și UDMR partidele care ar intra în Parlamen, în timp ce PMP și ALDE ar rămâne în afară.

Astfel, PNL este cotat în iulie cu 33,4% din opțiunile electorale, în creștere cu 0,8% față de luna precedentă, când înregistra 32,6 procente.

PSD, în schimb, crește ceva mai mult, de la 21,9% în iunie la 23,4% acum – un nivel mediu la care s-a aflat în ultimele luni.

Alianța USR PLUS este creditată cu 17,2%, o ușoară scădere față de măsurătoarea separată de luna trecută, când USR avea 12,3%, iar Plus – 5,8%.

Pro România , partidul lui Victor Ponta, are o descreștere de peste un punct procentual, cu un scor  9,7% din potențialele voturi, față de peste 11%., cât a avut în precedentele două sondaje. 

Un salt semnificativ a înregistrat UDMR, de la 3,4% la 5,6%.

În schimb, PMP, partidul înființat de Traian Băsescu, a scăzut sub pragul electoral, la 3,9% în această lună, față de 4,7% în iunie.

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, se află la coada clasamentului, după ce a scăzut la 3,4%

sursă: Europa FM

, , Critic National, Critic National
Clasamentul partidelor în luna iulie2020 potrivit sondajului IMAS:

PNL – 33,4% (+0,8%)

PSD – 23,4% (+1,5%)

Alianța USR PLUS – (17,2%)

Pro România – 9,7% (-1,5%)

UDMR – 5,6% (+2,2%)

PMP – 3,9% (-0,8%)

ALDE – 3,4% (-0,3%)

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi