Joe Biden a declarat ca va anula decizia presedintelui Donald Trump de a retrage Statele Unite ale Americii din Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) ''in prima zi'' a presedintiei sale, in caz de victorie, relateaza AFP, preluat de Ziare.com.

„Americanii sunt mai in siguranta atunci cand America se angajeaza sa consolideze sanatatea globala. In prima zi a presedintiei mele, ma voi alatura OMS si voi reafirma leadership-ul nostru mondial”, a declarat candidatul democrat la Casa Alba.

Vă reamintim că președintele Statelor Unite, Donald Trump, a retras oficial SUA din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, principalul motiv fiind modul în care instituția a gestionat pandemia de coronavirus 

Retragerea Statelor Unite din OMS va intra in vigoare la data de 6 iulie 2021, la un an dupa notificarea oficiala de marti, ceea i-ar acorda lui Joe Biden posibilitatea de a o anula in cazul venirii sale la Casa Alba, in ianuarie 2021.

 

 

 

 

 

 


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.